| Anothergirl22 a întrebat:

Voi ce parere aveti in legatura cu imunitatea parlamentara? Corecta sau nu? Azi am avut inspectie la Ed. Civica (sunt clasa a 8a) si m-am legat de acest aspect starnind controverse. Poate ma puteti lamurii si pe mine cum se aplica si in ce consta fiindca directorul si inspectoarea nu au prea reusit sa ma lamureasca si m-a deranjat ca au pus accentul atat pe asta de parca as fi facut ceva gresit fiindca mi-am spus parerea. Sau am gresit?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Imunitatea parlamentara e corecta cand e vorba de declaratii politice sau de legi propuse, votate NU cand e vorba de coruptie sau alte infractiuni de genul

| Anothergirl22 explică (pentru suntserios):

Ai dreptate! Sunt de aceeasi parere cu tine. Am avut un exercitiu care cerea sa ne spunem parerea in legatura cu respectarea unui articol (care zicea ca Romania este patria comuna a cetatenilor... fara deosebire de rasa de opinie de apartenenta politica) de catre autoritati in totalitate. Si eu am raspuns cu da la inceput argumentand dar dupa asta m-am gandit ca nu respecta in totalitate in cazul unor politicieni acre folosesc imunitatea politica drep un ajutor cu care pot scapa de justitie. In unele cazuri e corecta aceasta imunitate dar cred ca nu in toate incurajand coruptia. Asadar am scris ca autoritatile nu respecta in TOTALITATE acest articol. Iar directorul si inspectoarea nu au foat prea multumiti de opinia mea desi au zis ca am punctat bine acest aspect. Crezi ca am gresit s-au am ofensat pe cineva cu parerea mea?

| Radu284 a răspuns (pentru suntserios):

Nu ar fi mai bine bine totusi ca parlamentarii sa nu aiba nevoie de o protectie speciala cand vine vorba de parerile politice? happy
Adica, sa aiba toti romanii voie sa spuna ce vor. Gen, ca in America.

| Anothergirl22 explică (pentru Radu284):

Ar fi bine si asa atunci cand imunitatea politica este folosita in scopuri gresite. Inca nu inteleg de ce directorul si inspectoarea mi-au judecat subtil parerea. Cred ca am avut dreptate intr-o oarecare masura cand am zis ca in Romania nu se respecta in totalitate acel articol cel putin din acest punct de vedere. Exista si persoane publice carora li se pot inscena anumite fapte pedepsite de lege. Atunci ele de ce nu au imunitate?

| Anothergirl22 explică (pentru Anothergirl22):

*cand nu este folosita in scopuri gresite adica sa scape de coruptie... in rest cred ca totusi au privilegiul corect cand vine vorba de voturi sau pareri pentru ca si noi ne putem spune parerile in diverse situatii si nu ne ataca nimeni. Mna nu stiu. Cred ca ramane un subiect controversat fiecare avand pareri diferite. Tata mi-a zis ca a fost bine ca mi-am spus punctul de vedere sa nu ma mai stresez ca am gresit cu ceva!

4 răspunsuri: