Daca iti place un domeniu si obtii rezultate exceptionale normal ca o sa-ti gasesti de lucru si o sa ai sanse mari pe viitor (trebuie doar sa stii sa iesi in evidenta). Eu sunt la Contabilitate la UAV si merge foarte bine, m-am inscris si la romana-engleza si acum astept rezultatele :-) Btw, nu iti recomand UVVG... universitatile de stat sunt mult mai OK din toate punctele de vedere!
In ziua de azi sistemul este foarte maro. In primul rand ies o groaza de studenti in diverse domenii, fara ca cineva sa le spuna ca nu este nevoie de ei. Astea cu finantele-banci e una din facultatile care scoate cei mai multi someri. Sa mergi pe 2 fronturi este pierdere de timp si nu o sa le faci bine deloc pe amandoua. Din cele 2 variante, cea mai bine platita si in care ai sanse cel mai mult este: limbi straine. CLAR! Iti poti gasi relativ usor de munca, iar daca nu, ai perspective spre afara. Asta cu sa faci ce simti, ce-ti spune inima e o vorba in vant. Multi fac o facultate si lucreaza in alt domeniu, pentru ca nu au gasit de munca acolo unde au simtit initial sau pentru ca si-au dat seama ca nu au simtit bine. Alege un domeniu, si studiaza mai mult decat altii. Ia toate cartile din acel domeniu, sau macar 20-30 de carti in plus pe langa ce faci la facultate si o sa ai de castigat enorm. Asta te va pozitiona in fata celuilalt. Nu uita sa ai un hobby, sa faci voluntariat musai si alte cursuri bune la CV. Bafta!
Unde ai auzit si cine ti-a zis, ce sistem de referinta are? In primul rand o limba tradusa se plateste bine. Daca faci de acasa si stii sa umbli pe net putin cu siguranta gasesti de munca daca esti buna in ceea ce faci. Sunt o groaza care traduc. Limba germana de exemplu este foarte utilizata. Cel putin pe domeniu tehnic ai de treaba. Intereseaza-te, persoanele inteligente se descurca, cauta, sapa, cerceteaza si gasesc!
Succes!
Cred ca mai repede iti gasesti de munca cu finante banci decat cu limbi moderne.
Ce ma intriga e ca cele doua facultati sunt cam opuse ca tipologie. Alege-o pe cea la care te gandesti cu placere si ignora ce-ti baga pe gat parintii/cunostintele. Follow your heart and passions! Altfel o sa iti blestemi zilele.
Daca iti plac ambele, alege finante si invata limbi moderne pe cont propriu ca si hobby.