| Orbu_Otilia_1999 a întrebat:

Buna ziua!
Am făcut 10 clase la real si n-am putut termina din cauza ca am venit in Germania
Îmi puteți spune daca pot sa mai fac 2 ani si sa sustin bacul?
Si inca ceva, daca se poate doar prin examene deoarece nu pot merge la cursuri

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

1.Se poate sa faci doar 2 ani numai daca nu ai depasit cu 3 ani varsta cl.a XI-a.
2. Daca ai depasit varsta clasei cu 3 ani sau mai mult atunci poti continua liceul doar la seral sau cu frecventa redusa si aici se mai fac inca 3 ani, respectiv cl.XI-a, a XII-a si a XIII-a.
3.Nu poti face liceul doar cu examene, nu mai exista forma fara frecventa.

| MihaelaDart a răspuns:

Daca esti in Germania, ti-as sugera sa iti termini liceul in tara care te-a adoptat. Mergi la Schulamt este echivalentul Inspectoratul scolar din Romania, pe raza domiciliului tau. Poti cauta pe internet Schulamt si vei vedea care este cel mai apropiat din localitatea ta din Germania.
Mai multe detalii le poti afla e pe site https://romde.eu/......n-germania
Dupa ce te vei integra in invatamantul german si vei termina aici liceul, poti face niste cursuri de specializare Ausbildung in domeniul pe care il doresti si acestia dupa absolvirea ta iti vor recomanda si locuri de munca din raza localitatii tale. Vei fi mai avantajat decat sa mai mergi in tara sa refaci liceul. Tu hotarasti!

| Mihhhhhhhh a răspuns:

Dacă te înscrii la seral și vorbești și te înțelegi cu profesorii, bănuiesc ca se poate.

| Solix a răspuns:

Da,cauta licee cu frecventa redusa.Acolo trebuie sa mergi de mai putine ori la scoala.Intereseaza-te ce licee din orasul tau au forma frecventa redusa si inscrie-te! Succes!