Panica e mare, e bine sa mergi fara stres la examen asa te vei gandi mai bine si mai rapid. si examenul normal e mai usor.
Nu cred ca mai ai ce sa recuperezi intr-o luna, ce sa-ti facem daca te trezesti cu o luna inainte de examen ca nu esti bun la mate... Trebuia sa te apuci de la inceputu lu a 8-a sau macar inceputul semestrului 2.
Nu-ti face griji, probabil e panica dinaintea examenului.Trebuie sa ramai calm si sa te motivezi prin filme motivationale si chestii de genu asta, pentru ca asa vei reusi.Anul trecut si eu am fost in postura de elev ce da examenul si coincidenta, nu stiam mai nimic din matematica fiindca profa mea lucra mai mult cu cei buni, olimpicii si pe noi ne lasa in voia Domnului.In prima teza, daca tin minte, luasem 3, 60 (nu ma mandresc dar la sfarsit iti voi arata de ce am spus asta)...
Cum spuneam, nu prea imi palcea matematica. Urmeaza si a doua simulare, am luat parca 5, 23 (un progres bunicel).Mai era o luna pana la examen, in fiecare zi pe unul din colegii mei ii manca panica.Am luat culegerea de teste si rezolvasem toate subiectele ce se dadura in ultimii ani, am invatat o groaza de formule (pe care acum nu le mai stiu).Eu am invat doar formule la mate, doar formule. Sfatul meu e sa faci cat mai multe exercitii si unde nu intelegi, intreba profesoara ca e pusa acolo sa le predea la toti!
Nu e rea ideea in a te medita la mate
Iata ca vine si examenu', renumitu examen de care se temeau toti.Vad subiectul, m-am panicat pentru o clipa (daca ti se intampla lasa foaia si stai 1-2 minute sa te linistesti, ajuta). Dupa ce m-am cam calmat, am rezolvat cu succes subiectul 1, pe al doilea l-am facut pe jumatate (eram cam certat cu geometria) si al treilea, cat de cat.Vin si rezultatea, in dreptul meu 7, 50.Era o performanta pentru mine (profa de mate m-a tinut 4 ani de zile numai in 4 si 5 ).Si de la 3, 60 la 5, 25 la 7, 50 e un progres imens.Dar si subiectul nu a fost cine stie ce, accesibil.Succes!
Hahaha, subiectul de anul trecut la matematica o fost usor. Tu cand ai inceput sa inveti o groaza de formule? in al doilea semestru, sau cand se termina al doilea semestru ( ca si mine). Incepand de saptamana asta o sa vorbesc cu o domana, care o sa-mi predea matematica. Vreau sa te intreb inca un lucru. Ai invatat doar formule de unul singur, si ai stiut? Sau te a ajutat si profa de mate. Mie la ce imi este mai greu, ai la sub II, la ecuatii etc. Ecuatile alea nu le inteleg de loc.
In fine, multumesc pentru incurajare, de saptamana asta o sa las calculatoru deoparte, si o sa ma pun pe invatate. Daca nu ma tenteaza calculatorul xD
De unde ai invatat toate formulele? Am carte, dar nu pot sa le gasesc pe TOATE. Eu anul trecut am avut media 7 la mate, dar anul asta nu prea am invatat.
La romana ce ai luat evaluare?
daniel2987139 întreabă: