anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua. Am pe soția mea care avea diploma de la colegiu și nu o mai găsește. Cred că a fost aruncata cu alte acte. Problema e că colegiul la care a învățat nu mai există sa desființat. Cum fac să o recuperez? Mulțumesc

4 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Mergi la Arhivele statului din judetul in care a funcționat acel colegiu! Totuși nu cred că instituția de învățământ a dispărut total! Presupun că e undeva in mediul rural și în locul ei există o școală gimnazială! În acest caz mergi la secretariatul școlii și poți cere duplicatul diplomei!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Numai ai cum, si ea chiar asa desteapta a fost sa arunce diploma? Actele originale precum diplome de studii certificate nastere se tin in sertare sau dulapuri special facute pentru acte, actele se tin in mape folii de plastic pentru a le proteja sa nu le indoaie colturile sa nu curga apă pe ele sau cafea sa le pateze, ea daca le-a pus cu alte lucruri de aruncat si inainte de a arunca gunoiul trebuia sa se mai uitwe peste hartiile acelea ca stia ca asa ceva nu se aruncă, acum asta e, faptul e consumat, numai are cum sa o recupereze mai ales daca sa desfiintat colegiul.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sotia sa se intereseze unde a fost predata arhiva, eventual la Inspectoratul Scolar Judetean si apoi depune o cerere pentru eliberarea unui duplicat al diplomei.

| mi25 a răspuns:

@CristiDinBucuresti: nu mai spune prostii. Tu chiar nu iti dai seama ce faci sau spui?