Prezentul simplu:
Aff: S+vb(prima forma)
Neg: S + don’t/doesn’t + vb(prima formă)
Int: Do/Does + s + vb (prima formă)
Prezentul Simplu arata o actiune care se intampla mereu.
ex: I always go to school every day.
Prezentul Continuu
Aff: S + to be + vb-ing
Neg: S + to be (negativ) + vb-ing
Int: To be + s + vb-ing
Prezentul Continuu arata o actiune care se petrece acum.
ex: I am going to the school now.
Sper ca ti-am fost de folos.
Succes in continuare deoarece engleza e o materia grea.
Dai si o funda? :d
Prezentul simplu exprima actiuni obisnuite, repetate, reguli sau adevaruri general valabile. Trebuie sa stii si adverbele cu care se intalneste: usually(de obicei), always(mereu, intotdeauna), ever(vreodata), never(niciodata), often(adesea), sometimes(uneori), cele formate cu every(day, night, year.). De exarintii mei de obicei merg la munte in vacanta.(My parents usually GO on holidays at the mountain)
Si prezentul continuu exprima o actiune continua care se petrece in momentul vorbirii.Adverbe: now(acum), this days(zilele astea), at present(in prezent), today(azi), nowadays(in zilele noastre). Ex: Uite bate vantul.(Look the wind IS BLOWING.)
Sper ca ai inteles ceva. Oricum trebuie sa faci exercitii si le vei sti.Bafta la invatat incontinuare
Cineva l-a intrebat pe un rabin cum doarme, cu barba peste plapuma, sau cu barba sub plapuma. Si de atunci rabinul nu a mai avut somn
Folosesti prezentul simplu atunci cand ai o actiune repetata, obisnuita si adevarata, iar prezentul continuu il folosesti pentru actiuni care au loc in momentul vorbirii...
bafta in continuare si spor la invatat