1.nu vad cine te obliga si faci si tu parte din cei care vor doar o diploma si sa nu iti bati capul chiar sa inveti ceva
2. de ce ai impresia ca la o facultate privata dai banu si primesti diploma? Ai si acolo dureri de cap stai calm
3.da e adevarat ca se cere experienta iar facultatile la noi pun accent pe teorie, dar cine te opreste sa incerci sa cauti internshipuir, practica, proiecte samd? Daca majoritatea studentilor cum vine vacanta pleaca la mare, tu poti sa capeti experienta.
4. gresesti cu locurile de munca. ingineria e din ce in ce mai cautata in Romania, mai ales pe partea de IT
Observatia ta este partial corecta, dar sunt si facultati bune in Politehnica care te va ajuta sa-ti gasesti un loc de munca. Cei drept, acestea sunt destul de grele si trebuie sa si inveti, fata de facultatile particulare. Dar daca totusi ai bani si nu te intereseaza ceea ce faci, atunci alege o facultate particulara, dar macar sa fie pompoasa!
Treaba sta in felul urmator.Du-te la politehnica pe profilul automatizari si calculatoare.E imposibil sa nu iti gasesti loc de munca. Spre exemplu in Transilvania am inteles ca ar fi nevoie de 2000-3000 de programatori, care nu exista.Bate-ti capul cu facultatea, fiindca numai asa vei ajunge reusi. Poate in Romania nu iti vei gasi de lucru, dar spre exemplu sunt atatea companii care angajeaza programatori in Europa sau in Statele Unite ale Americii.
Nu ma refer la partea, de automatica si calculatoare...Ci la cea de mecanica... Nu inteleg deloc informatica
Ai mai multe sanse sa iti gasesti un loc de munca daca ai studii superioare,pentru mine facultatea e ceva important, chiar daca nu o sa gasesc un job imediat, trebuie sa te gandesti ce ai vrea sa faci, in ce consta profilul de facultate unde ai putea merge, daca esti indecis mai bine stai un an dupa liceu sa te regasesti
Depinde ce profesie doresti sa urmezi, nu? Asa isi alege toata lumea facultatea. In plus, pentru ca foarte multi s-au reorientat catre facultatile particulare, cererea a crescut, au crescut si exigentele acestora (prin taxe, cat si la examene in sesiune). Alegere facultatii trebuie facuta in functie de ceea ce iti doresti sa profesezi pe viitor. Poti invata partea practica prin internship-uri, programe de voluntariat sau chiar burse in strainatate. Daca esti inca indecis, poti consulta un consilier vocational. Iti va aplica o baterie de teste, apoi te va sfatui in ce directie sa mergi in functie de competentele si preferintele tale. Succes!
kingrobby întreabă: