| AndreeaCampean a întrebat:

Bună ziua,

As vrea sa știu cum este clasa de matematică-informatica din cadrul Colegiului Tehnic de Aeronautica Henri Coandă.
Nu doresc sa urmez o carieră în aviație, dar ma interesează profilul de mate-info.
Mulțumesc

1 răspuns:
| CLaudia2812 a răspuns:

Bună!

Nu o sa-ti pot da un exemplu concret despre liceul respectiv, insa iti pot spune cateva despre profil, deoarece am terminat mate-info, intensiv info.

In primul rand, conteaza daca mergi pe mate-info simplu, intensiv engleza sau intensiv info. Diferenta consta ca la intensiv info vei face 5 ore de info + 1 de TIC pana in a 11a, iar din a 11a, 7 ore plus un optinal. La intensiv engleza, din cate stiu, sunt 3-4 ore de engleza. In rest, clasicul de 5 ore de mate si 3 de fizica pe saptamana.

Bacul va fi obligatoriu din nivelul de matematica cel mai greu, apoi limba romana si o proba la alegere intre stiintele reale (informatica, fizica, chimie, biologie -- recomand ordinea asta). Vei avea un atestat in IT, dar cel mai important, vei avea o cale mult mai usoara catre cel mai bine platit domeniu?

Desigur, trebuie sa iti placa si sa fii cat se poate de constincioasa, altfel va fi greu. Succes!