Creditele sunt in mod de a cuantifica nivelul de dificultate al unei materii precum si numarul de ore pe care un student mediu trebuie sa le investeasca pentru a atinge obiectivele de invatare de la materia respectiva.
Treaba asta e posibil sa difere de la universitate la universitate dar in general numarul de ore e intre 20 si 30/credit. Daca luam ca exemplu o universtaite unde creditul e 30 de ore, pentru o materie de 5 credite, inseamna ca un student mediu ar trebui sa studieze timp de 5*30=150 de ore pentru materia respectiva. In numarul asta intra si orele de curs/seminar/laborator/proiecte etc. Deci daca semestrul dureaza 12 saptamani si ai un curs si un seminar pe saptamana iar cursul e de 2 ore si seminarul de 1 ora rezulta ca o sa petreci 3*12=36 de ore din cele 150 la facultate. Daca mai faci proiecte la seminar in care investesti 20 de ore inseamna ca tu ar mai trebui sa investesti inca 150-36-20=94 de ore de studiu individual in materia respectiva.
Am gasit pe internet raspunsul ca sa nu-l mai scriu eu de la zero: Fiecare examen are un numar de credite (examen matematica = 5 credite, engleza = 4 credite)
Nu conteaza ce nota de trecere iei la examen. Chiar daca iei 10 la matematica, tot 5 credite primesti
La sfarsit de an, trebuie sa ai acumulate un minim de credite stabilit de facultate ca sa poti trece anul - sa zicem 45
Sa promovezi anul 2 ai nevoie de 50 de credite - si tot asa.
Deci ideea de baza este: numar de credite minim ca sa treci in anul urmator [ la unele facultati e pe doi ani]. Notele raman, ca altfel nu ai avea media de absolvire.
Hy_Mattyas_1992 întreabă:
BraiRotSkibidi întreabă: