Buna.Se refera la ce faci dupa liceu: facultatea, fie doar licenta, master sau chiar doctorat.
Credeam că e mersul în Germania să faci învârteli cu "benveuri" de 10 ani. Ce se mai schimbă vremurile!
Facultatea și diploma pe care o iei ca mai apoi sa iti faci mai ușor evantai când ți-e cald. Cică ajuta sa găsești de munca mai ușor, ca mai apoi când vrei sa te angajezi in domeniul pentru care ai studiat atâția ani, sa nu te poți angaja pentru ca nu ai experiență. peste tot numai pile, dacă nu cunoști pe cineva în interior, ghinion. Cunosc oameni cu facultate care lucrează Manipulat Marfă, in curățenie, spălătorie auto sau prin fastfood.
Sau mai exista și varianta "învață pentru ca vei ajunge departe". In Anglia, Spania.
Sau faci facultatea pe bune, muncești și ești bun in ceea ce faci. Și astfel nu te mai plângi pe net că ai nevoie de pile
O, daa? Vai! De asta sunt pline spălătoriile auto, depozitele de construcții sau liniile de producție de oameni cu masterate, de multe șanse ce îți oferă angajatorii ca sa poți arata capacitățile. Scuze, mergi la interviu si pe lângă ironia cu care ești tratat, te mai întreabă și despre experiența acumulată "avem nevoie de oameni cu experiență și nu ne permitem sa pierdem timpul cu oameni fără experiență". Ce faci în această situație când angajatorul îți cere minim 5 ani experiență în domeniu? Experiență pe care sa o acumulezi, unde? Multe pile și nepotisme, mai ales în multinațională. Ce sa mai spun despre instituțiile de stat unde zice ca scoate postul la concurs, doar este doar pe hârtie. Practic postul fiind ocupat dinainte de relațiile lui xsulescu deja angajat. Si mama este bugetara, ca fapt divers,. Iar în 1996 când s-a angajat a intrat tot pe pile pentru ca directorul de atunci cunoștea bine pe bunicul meu. Mama trebuia sa dea concurs pentru ocuparea postului, dar a fost angajată direct fără concurs. Si câți nu sunt la fel? Un coleg de al mamei este in concediu fără plata de 9 luni, ce în codul muncii scrie maxim 3 luni. Dar uite alta pila care pupă mai bine ca mama. Câte sfori nu se trag, fie ca ai studii superioare sau nu. Fie ca ești la sau privat. Nu știi tu toate acestea dacă lucrezi de acasă dând doua click-uri.
Nu-i băga în seamă pe cei miștocari.
Ești că nu ai lucrat niciodată la o firma privata? De fapt este că nu ai lucrat niciodată nu?
Că idee, eu oameni care au învățat și au muncit pe bune nu i am auzit niciodată că se plâng de plile și altele... Doar aia care nu prea pot se plâng.
Și tu compari lucru lui maica te la stat de acum 30 ani cu multinationalele de azi? Atât poți?
Cat despre ce lucrez eu de acasă....sa muncești și tu 12 ore pe zi vreo 15 ani sa ajungi la comfortul meu ....asta daca te duce mintea până atunci nu comentezi tu munca mea că sa ne înțelegem bine.
Te-a ofensat rău cele scrise de mine dacă ți-au trebuit trei mesaje sa iti înșiri gândurile. Ti-am citit mesajele mai pe sărite, nu prea îmi obosesc ochii cu neica aberații.
Totuși lucrezi de acasă, dar mergi sa lucrezi la un neica nimeni de privat care te jignește, înjoseste, sau sa lucrezi pe lângă alți colegi toxici care după 8 sau 10 ore de munca pe lângă ei sa ai impresia ca ai muncit 20 ore. Sa ajungi în situația sa iti dai demisia pentru ca poți fi tu oaia neagră, sau sa fi ironizat de colegi de față cu șefii, sau chiar șefii sa rada de tine si ceilalți colegi aplaudă. Sa iti zică ca nu poți face ceva ce tu știi ca poți, sa te descurajeze, sa râdă de tine, glume seci, idioate. Toate acestea sa te țină pe loc, sa nu te lasă să progresezi, te poate termina și psihic. Tu nu vei știi ce înseamnă munca in colectivitate pentru ca, după cum am spus, tu lucrezi de acasă și nu ai de unde știi niciodată ce înseamnă toate acestea. Așa ca, ciocul mic. Ești pe lângă subiect!
Aha am inteles, tu ai sclavagit undeva si de atunci ai impresia ca asa e munca. E problema ta ca nu oferi ceva de valoare angajatorului sa iti aprecieze munca si e problema ca stai in mediul ala ca nu poti sa iti gasesti altceva.
Repet cine are ceva de oferit si e serios in munca nu are frustrarile tale.
Ia duceți-vă dvs. să lucrați printr-o fabrică să vedem dacă vă place cum sunteți tratat.
Oamenii deștepți nu stau să se contrazică cu alții.
Nu sunteți așa de deștept pe cât vă credeți. Credeți că miliardarii au timp să se certe cu lumea online? Ștergeți-vă contul că nu faceți altceva decât să enervați pe toată lumea! Trăiți în bula dvs.
De ce m as duce în fabrica? Tocmai de aia am învățat atâția ani...sa nu ajung în fabrica.
Pe de altă parte există suficiente fabrici unde poți lucra cinstit și unde ești tratat omenește și legal.
Buna! Studiile superioare se refera la absolvirea unei facultăți. Studiile superioare includ programe de licență, masterat și doctorat.
Bună!
Studiile superioare se referă la facultate și licența/masterul/doctororat
Zi frumoasă.
anonim_4396 întreabă: