Întrebare recomandată | Bogdandfqj a întrebat:

Bună ziua. Hristos a înviat! Am nevoie de ajutor pentru o chestiune sensibilă.
Eu am 24 de ani și locuiesc în Sibiu. Sora mea de 15 ani termina anul acesta clasa a 8 a la o școală din judetul Vaslui. Doresc să o înscriu pe sora mea la unul dintre liceele din orașul Sibiu. Cum ar trebui să procedez?

5 răspunsuri:
| RxTx a răspuns:

Mergi cu actele casei in care locuiești sau cu contractul de închiriere și cu ea la poliția din cartierul tău aceia care se ocupa cu buletine
Le spui exact treabă asta că vrei sa o înscrii la liceu aici sa ii des o viză de flotant cu o durata de expirare cât mai mare se poate pe 2 ani
Asta daca cumva are de gând să se mai întoarcă în Vaslui și să facă pe acolo cine știe ce scoli...
Dar dacă ești sigur 1000000% că nu mai are niciodată în viața nevoie de acte de Vaslui

Atunci gata ii faci buletin de finitiv aici pe adresa din Sibiu

Apoi cu foaia matricola și cu toate actele doveditoare că a terminat opt clase
Vii aici la liceul respectiv. mergi la secretariat mai din timp
Nu că altii pe ultima sută de metri
Și le spui că vrei sa se înscrie că sa de-a examenul de admitere la liceu
O pui cu o pungă de cafea și o ciocolata finala mare de jumătate de metru de la Kaufland făcută în Elveția
Sa verifice actele sa nu se trezească în ultima clipă că te trimite până la Vaslui după vreo hârtie

Verifica secretara asta actele și gata o primește

| Violleta2022 a răspuns:

Trebuie sa-i faci viza de flotant in Sibiu si apoi poti sa o inscrii la liceu acolo.

| Nirvanaaa a răspuns:

Stiu ca atunci când completai foaia cu opțiuni pentru repartizarea la un liceu trebuia sa pui niște coduri. Dacă încă se face așa atunci trebuie sa știe codurile respective. Sa se intereseze ea la școala ei eventual ar trebui sa știe secretara sau directorul.

| Mopmop a răspuns:

Cel mai bine vezi la un liceu din Subiu ce acte ai
nevoie cum anume poti rezolva asta.
Mergi la secretariatul liceului si/sau vezi pe un site pe net.
O cerinta cred ca ar fi si sa aiba buletin de Sibiu.

| Allemando a răspuns:

Adevărat a Înviat!
Cred că la alegerea liceului, după Evaluarea Națională, se poate alege orice liceu din toată țara, probabil cu specificarea județului, deci nu cred că trebuie să faci ceva special. Dacă vrea să se asigure, poate întreba, live sau prin e-mail, la secretariatul liceului respectiv. În concluzie, tu nu cred că poți face altceva decât să o încurajezi.
Sper că te-am ajutat!