Istorie, Istoria minorităților, Istoria holocaustului (introdusă de anul trecut), Educație socială, diverse cursuri opționale - CDȘ.
Dacă predă in mediul rural poate lua și ore de desen, muzică, educație fizică și este plătit ca și calificat (poate lua maxim 8 ore), dar trebuie să aibă minim 10 ore in specialitate.
"Istoria minorităților"
Se face așa ceva?
Da. În localitățile care au un procent mare dintr-o minoritate etnică. Prin Banat se face Istoria minorității sârbe, prin Maramureș și Suceava cea a minorității ucrainene, pin Dobrogea cea a minorității turce sau tătare, iar în satele de rromi cea a minorității rrome. Sunt puține ore la nivel național dar sunt - au și programe aprobate de minister.
Și de ce evreii primesc tratament special și istoria lor se face la nivel național, nu numai în cea a comunităților cu populație majoritar evreiască?
Măcar de s-ar numi pur și simplu "Istoria Holocaustului", cu tot ce-a însemnat Holocaustul, atât pentru evrei cât și pentru poloni, bieloruși, ucraineni, ruși, țigani etc. Dar "Istoria evreilor"?
Păi Istoria holocaustului este obiectul - nu Istoria evreilor.
Controversa se leagă de modul în care s-a impus predarea obligatorie a acestui obiect la clasa a XI-a.
Dar să știi că impactul nu este prea mare: profesorii sunt bucuroși de câteva ore suplimentare - dar predau fara tragere de inimă, iar elevii nu se omoară cu învățatul nici la obiectele de bază.
Mai nimic în afara de istorie. Probabil prin mediu rural mai suplinește ici colo ceva.
Depinde de ce specializari isi face in timpul facultatii/dupa.
De ex, un profesor de istorie poate fi si de sport daca a facut calificarea necesara.
In general, profesorii de istorie predau si educatie civica/sociala, studii europene etc.
Adi1987 întreabă: