| NiculaeAndreiClaudiu a întrebat:

Bună ziua, îmi spune cineva, vă rog frumos din suflet, care este prima zi a săptămânii? Şi de ce la americani prima zi a săptămânii este duminică iar la arabi prima zi a săptămânii este sâmbătă? Să îmi spuneți, vă rog frumos din suflet, dacă am ales corect categoria!

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Sa stii ca nu e asa greu sa cauti pe google :,, traducere engleza romana'' (sau orice alta combinatie vrei) si iti apare automat functia de traducere, unde introduci textul.

Calendarul gregorian, folosit în prezent în majoritatea țărilor, este derivat din calendarul ebraic, unde duminica este considerată începutul săptămânii. Deși în iudaism Sabatul este sâmbătă, în timp ce în creștinism este duminica, duminica este considerată începutul săptămânii în ambele tradiții religioase.

Aproape toate țările din America de Nord și de Sud își încep săptămâna duminică, în timp ce țările din Europa și Oceania încep în mare parte luni. Cele mai populate continente ale lumii sunt împărțite: aproximativ jumătate din țările din Africa și Asia sunt în echipă duminică, cealaltă în echipă luni.

Unele tari incep saptamana cu sambata : https://playtech.ro/......ele-627160

3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat