Să îmi spuneți, vă rog frumos, din suflet, dacă am ales corect și perfect, categoria!
Bună! Dragă Claudiu treaba cu gramatica e tare grea. Astfel: "Vă rog frumos, din suflet, să îmi spuneți dacă am ales (corect și) perfect categoria."; cred că ar fi mai bine spusă toată treaba asta complicată, de suflet! Pt mine, "perfect" le are pe toate în el, adică: corect, elegant, frumos etc. fiindcă nu prea ne aparține! E o chestie divină! Numai bine
Nu știu de ce tot adaugă expresii din astea "sufletiste". In limbajul colocvial le mai folosim, dar in scris.
Bună! Poate vrea să ne transmită ceva aparte printre rânduri. Eu apreciez chestiile astea cu sufletul fiindcă devin din ce în ce mai rare! Numai bine!
Sigur,nu la asta m-am referit. E ceva deosebit sa spună lucrurile astea, dar dacă vrea sa trimită un mesaj formal cuiva, ar fi bine sa evite. O zi minunata!
Eu aș zice sau corect sau perfect!?
Este corect, dar dacă vrei sa pui o întrebare serioasă și pentru limbaj formal, nu folosi.
Cred ca ne iei puțin în râs.
Să îmi spuneți, vă rog frumos, din suflet, dacă am ales corect și perfect categoria!
Dar dacă ai de gând sa îi scrii cuiva acest mesaj, nu suna bine deloc. Elimina chestiile astea cu "din suflet" etc. Cel puțin ca fată, am o percepție diferită. Mesajul suna mult mai bine așa :
Să îmi spuneți, vă rog, dacă am ales corect categoria!
Cât despre ghilimele, de ce le-ai pune? Uite, un mic reminder din clasele mai mici :
Ghilimelele (sau semnele citării) sunt semne grafice pereche, folosite de regulă pentru a marca un fragment reprodus întocmai după cum a fost spus sau scris de cineva. Ele se plasează la începutul și la sfârșitul pasajului citat, indiferent de lungimea acestuia, deși unele stiluri de redactare pot prevedea și alte reguli. Ghilimelele se pot folosi și în alte scopuri, de exemplu pentru a marca o denumire, un titlu, o ironie etc.
Mai pe scurt, le folosești doar atunci când citezi ceva sau pe cineva.
Zi frumoasa!