Nu înțeleg?
Puteți fi mai explicit?
Ce să înțelegi? Ciclul lunar de 28 de zile a fost de milenii o modalitate de măsurare a tinpului. Când a fost nevoie de o unitate mai mică, un număr de zile care să măsoare viața umană în desfășurarea ei, mă refer la activitățile economice, fiind necesară și o zi de odihnă s-a ales acea mărime a acestei unități de timp. un număr de zile care să dividă în părți egale ciclul lunar de 28 de zile. Iar acest număr a fost 7.
Păi, nu toate lunile au 28 de zile.
Nu este vorba de lunile din calendarul de acum. Este vorba de calendarele lunare ale antichității vechi, care aveau toate 28 de zile, Un exemplu este calendarul chinezesc.
Păi și acum de ce diferă de au 30 sau 31 de zile o lună?
Din cauză că calendarul modern adoptat de majoritatea mapamondului este rezultatul unui proces istoric complex, iar noi toți îl acceptăm așa cum este, pentru că este dificil de realizat un consens general pentru adoptarea unuia nou.
Ți-ai făcut alt cont și ai luat-o de la capăt cu "Să îmi spuneți, vă rog frumos din suflet, dacă am ales corect categoria"?
Apreciez totuși că nu mai spui "dacă am ales corect și perfect categoria". E un pas înainte.
Asta este intrebare pentru nenea google, te rog frumos sa inveti engleza si vei afla toate raspunsurile de care ai nevoie.
Bună ziua, îmi răspunde cineva, vă rog frumos din suflet, la întrebare?