| denrazvan a întrebat:

Buna ziua ma numesc Leoveanu Razvan si sunt in clasa a-VIII-a si am o problema legata de programare:
Eu invat sa programez in C si c++ am sunt la C si am o problema ...am ajuns la capitolul numit siruri de caractere si "testarea indentitati a dou siruri de caractere" pana aici este bine dar cand scriu urmatoarea sintagma imi da eroare:

#include
void main(void)
{
printf("ABC si abc sunt la fel 1 daca nu sunt la fel 0", streql("ABC","abc"));
}

VA ROG ajutati-ma NU STIU DE CE IMI DA EROARE :imi spune ca undefined reference to 'streql', dar in carte asa e prezentat si daca cele sou siruri sunt la fel imi apare 1 dar daca nu imi apare 0 asta scrie in carte dar pe toate compilatoarele mi-a dat eroare
Daca stiti va rog frumos sa imi spuneti

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca functia aia «streql» ar fi standard in C... poate ca n-ai inclus biblioteca string.h la inceput cand ai scris directivele (#include < string.h> )

Eu n-am auzit de functia asta, chiar acum am dat si search pe Google dupa ea si n-am gasit vreo referinta, deci e foarte probabil sa fie o functie compusa in acea carte...

Sau daca ai fi asa amabil sa dai mai multe detalii...

Si nu ne intereseaza numele tau. Aici poti fi oricine sau nimeni. Anonimitatea e definitorie pentru spatiul asta virtual.

| denrazvan explică (pentru anonim_4396):

Mai sus n-am scris dar in compilator este inclusa vibleoteca si cam ce detail arc mai trebui sa mai dau adica scriu sintagma urmatoae cu tot cu
#include
#include
void main(void)
{
printf("abc si ABC sunt %d ", streql("abc","ABC")
}

si imi spune compilatoru ca e eroare la functia streql dar vin carte nu este prezentat nimic de genul functie compusa
dar returneaza eroare
si scuze ca mi-am scris numele din obisnuinta

| denrazvan explică (pentru denrazvan):

Nu pot sa pun paranteza unghiulara < si dea nu apare "stdio.h" si "string.h"

| anonim_4396 a răspuns (pentru denrazvan):

Da, e o masura de protectie pe TPU ca sa nu inserezi tag-uri HTML malitioase. De-aia nu apare tot ce ai scris acolo.
Cat despre «streql»...sorry, habar n-am! Dar oricum nu iti mai bate capul! Mergi mai departe, la alt capitol, vezi tu. Macar sa mai fie folosita functia asta nedefinta in alte parti. Eu iti spun sincer ca n-am folosit niciodata asa ceva, nu mi-a trebuit si probabil exista functii echivalente(de care stie toata lumea) cu ce intentioneaza autorul cartii sa faca.

Răspuns utilizator avertizat
| Ady00000 a răspuns:

Invata engleza!