Buna.
Prima observatie: viata de licean o incepi pe 14 septembrie, prima zi de scoala.
Stai linistita. Sunt multi in situatia ta. La liceu vei da mai intai niste teste initiale pentru care inveti ce apuci, ce ai si te prezinti cum poti mai bine. Ele nu se trec de regula in catalog mai ales in clasa a9a. Profesorii au rolul de a va lua de la zero, pentru a stabili oarecum egalitate. In primele 2 saptamani unii profesori fac recapitulari. Va vor da ei toata teoria atunci cand predau ceva pentru invatat. Nu conteaza ce stiai sau nu in generala.
Matematica din liceu e destul de diferita si cu siguranta nu asa de usoara. Mie, culmea, mi-a placut mai mult decat cea din gimnaziu. Conteaza si cine iti preda, evident, dar daca tu vrei atunci nu ai probleme. In clasa a9a vei face radicali, module, trigonometrie, vectori, functia de grad 1 si 2... Informatica va fi ceva complet nou pentru majoritatea, deci calmeaza-te. Nu mai e vorba doar de TIC cu utilizarea calculatorului sau pachetul Office ce faceati probabil pana acum (sau ma rog pe noi in gimnaziu nici atat nu ne invata), ci intri in programare c++. Atat la mate, cat si la info iti recomand sa fii atenta la ore si sa te tii de treaba, sa lucrezi. E pacat sa pierzi firul, sunt foarte utile! De la acest profil ai cele mai multe oportunitati, e aiurea sa te transferi. Bine ca ti-a bagat cineva mintile in cap!
Engleza ...nu zic ca nu e utila, dar ce relevanta are la profilul tau? Trebuie sa stii sa comunici, sa citesti si sa scrii la un nivel elementar, cat sa te descurci. Nu mai arunca bani pe fereastra cu pregatiri. Lasa ca vine clasa a12a, vezi atunci daca nu ai ce face cu banii. Engleza se invata si singur, pe net. Vezi atatea carti online gratis pe scribd si alte minunatii... Daca vrei, poti.
Sinuciderea inseamna abandon. Abandonul inseamna lasitate. Cred ca am zis destul cu asta.
Daaaa! Sigur e de vina vacanta ca te gandesti la scoala, cum de nu mi-a venit in minte? Serios? Ai si tu inca putina vacanta si tot la scoala te gandesti! Pai sa imi mai zica mie cineva ca nu iti place scoala . In fine, nu ai de ce sa te stresezi. E vara, ar fi bine sa te relaxezi. La liceu toti veti avea sanse egale. Fiti uniti, ajutati-va unul pe altul si veti avea numai de castigat!
VACANTA PLACUTA!