La drept din cate stiu eu nu se intra pe baza de examen ci pe baza de medii.Media de la bac + media claselor IX-XII.Trebuie sa inveti o multime de legi si chestii de genu e mai mult de toceala.Stii ce nu inteleg eu? De ce ai ales mate-info daca vrei sa dai la drept cand puteai sa dai la un profil uman ca sa intri cu medie mai mare? Daca ai o asa mare pasiune pentru drept zic sa dai daca nu reprofileaza-te pentru ca acum majoritatea absolventilor de clasa a XII-a dau acolo si cand termini dreptul ai frumosul statut de jurist somer! poti sa dai la barou, unde ai sanse mai mari sa intri, si unde trebuie sa lucrezi pe langa un avocat (aici intervin spagile si pilele, ca sa nu crezi ca te ia unul pe ochi frumosi pe langa el sa se incurce cu tine pe degeaba - sau rude, daca ai in sistem) - desigur, treaba merge invers proportional cu orasul. cu cat e mai mare, cu atat sunt sansele mai slabe...sa nu iti imaginezi ca e invers. si dupa ce intri, iti trebuie cazuri, ca sa nu mori de foame, ca nu ti le gaseste nimeni pentru tine. poti sa te faci consilier juridic, la o firma (asta poti face si fara barou) unde in functie de nivelul firmei ori ai ceva de facut ori joci solitaire pana se iveste vreo hartie de semnat, stampilat, trimis pe la parchet sau registrul comertului, si dupa 5 ani poti sa dai la barou fara sa mai ai nevoie de alt avocat.
acum analizeaza-ti singura perspectivele, vezi pe cine si cum cunosti, si daca ti se pare roz sau cacaniu!
Fals. La Drept s-a intrat şi se va intra probabil în continuarea pe baza examenului, care se dă la gramatică şi economie. Mai bine e să ştii gramatică totuşi, pentru că ai 60 de grile de gramatică şi doar 40 de economie. Nu ştiu dacă media de la bac contează în vreun fel, dar de examen sigur nu scapi. Ar fi trebuit totuşi să alegi umanul dacă voiai să dai la Drept, se face multă latină şi e o facultate de uman prin definiţie. dar asta nu înseamnă că nu poţi intra dacă înveţi bine! Mult succes!