anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt clasa a 9 a,am fost la stiinte sociale si acum m-am transferat la filologie pentru ca fostii colegi erau foarte rai si pentru ca este un profil care pune accent pe limba engleza (care imi place mult),dar este greu, in fiecare zi am de scris si de invatat cam mult..pentru ca profesorii sunt foarte stricti..imi este frica,avand in vedere ca nu prea excelez la invatatura, am venit pentru ca imi place engleza..am la psihologul scolii de vreo 2-3 ori.m-am calmat pe moment dar dupa aia tot asa ma simt.o vizita la psiholog particular m-ar putea ajuta?

Răspuns Câştigător
| Lothar a răspuns:

Profesorii din ziua de azi sunt vai de ei (majoritatea).
Eu cat am fost in liceu n am inteles nimic de la profu de mate, aveam 7 ore pe saptamana si am fost la o profa la meditatii, in 4 ore cu profa aia am inteles cat n am inteles in 3 ani de matematica
Ce vreau sa bagi tu la cap, nici eu n am excelat la invatatura, am fost unul din cei mai slabi elevi dar conteaza ce faci dupa, conteaza sa fii tu sigur pe tine si sa muncesti singur
Scoala este degeaba, profesorii sunt oameni ca si tine, tu inveti la scoala doar pentru bac probabil, admiterea la facultate sau ce faci mai departe nu au treaba cu liceul (la majoritatea fac.)
Trebuie sa ti gasesti vocatia, gandeste te ce vrei sa fii si axeaza te pe materiile alea, sa nu ti pese de toate materiile, daca iei un 2 la chimie si tu vrei sa faci politist sa nu ti pese
In timp o sa scapi tu de frica asta, doar gandeste te ca nu ti pasa, ca aia sunt niste oameni ca si tine si intelectul lor e prea scazut ca sa te pui cu ei
Iti place engleza, invata mult la engleza, profilul nu conteaza, colegii tai nu conteaza, o sa i ai doar 2-3 ani si gata, pa
Daca te supara vreunu trage i una, ai curaj, cere de la viata ca daca nu ceri nu ti da nimeni, fa ti tu propriul viitor
Fa lucruri care ti e frica sa le faci, asa scapi de frica, lasa psihologul ca esti puternic si independent

| anonim_4396 explică (pentru Lothar):

Bun,azi iau un 2 la chimie, maine altul, poimaine altul. faza e ca trebuie sa invat la fiecare macar pentru un 5 ca sa nu raman coringent la materia respectiva.

| Lothar a răspuns (pentru anonim_4396):

Copiaza si tu..invata sa copiezi ca si eu in clasa a 9 a invatam si luam 7 si altii de copiau luau 10 si cine crezi ca iesea bine?

2 răspunsuri: