| AlexandraJane a întrebat:

Sunt în clasa a VIII-a, deci în vară voi da Evaluarea Naţională. Iniţial voiam să intru în "Colegiul Naţional Spiru Haret" Târgu Jiu, profil filologie, dar am auzit că s-a deschis secţia de pedagogie din acelaşi liceu, şi mă tentează puţin să merg la educator-învăţător. Problema este că nu sunt foarte informată.
Am înţeles că probele se dau la desen, muzică şi sport.
La muzică nu am probleme, am o voce destul de bună, la dicţie, ei bine, recit destul de bine... Dar nu sunt foarte bună la sport şi desen.
Eu, pentru viitor, îmi doresc să intru în învăţământ, ca profesoară de limba română.
Cu ce medie se intră la învăţător-educator? Sunt grele probele?
Şi, o ultimă întrebare, ce este mai convenabil: educator-învăţător sau filologie?

Vă mulţumesc pentru timpul acordat! O zi bună!

Răspuns Câştigător
| aℓèè a răspuns:

Buna! Eu sunt la Spiru Haret in clasa a 9-a la filologie.Pai da, ca sa intri la pedagogie se dau probe, dar am auzit ca nu sunt foarte grele.Desenul e ceva mai pretentios, dar la celelalte nu.Eu te-as sfatui sa dai pe filologie deoarece poti si de aici sa iesi mult mai usor invatator, profesor de lb romana daca urmezi litere si +ca daca te reorientezi dupa, vei avea din ce sa alegi.Asta e parerea mea. Sper ca ti-am fost de ajutor.Pup:*

| AlexandraJane explică (pentru aℓèè):

Mulţumesc frumos pentru răspuns! :* Da, vreau să dau la Litere mai departe!
Am vorbit cu profesoara mea de limba română, chiar ea m-a îndemnat puţin să mă orientez spre educator-învăţător, având în vedere că o să fac practică şi mă încântă această idee!
O să mai discut această problemă şi cu profesoara, pentru a afla cât mai multe detalii.
Într-un fel mă tentează să dau pe acest profil, dar pe altă parte vreau la filologie.
Oricum, răspunsul tău mi-a fost de ajutor! :*

| aℓèè a răspuns (pentru AlexandraJane):

Ok.Cu mare placere!:*

| aℓèè a răspuns (pentru AlexandraJane):

Multumesc pentru fundita:*!

5 răspunsuri:
| NuAmContAici1523 a răspuns:

De unde esti(scuze de intrebare dar si eu sunt foarte aproape de Tg.-Jiu)? Din ce oras?

| AlexandraJane explică (pentru NuAmContAici1523):

Bună! Sunt chiar din Târgu-Jiu! big grin