anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt mamă, soţie, profesoară şi bloggeriţă. Răspund cu drag la multe dintre întrebările voastre din domeniile Adolescenţi, Educaţie şi cultură generală, Familie şi relaţii şi altele.
Vă rog să-mi răspundeţi la următoarea întrebare:
Credeţi că comunicarea dintre noi ar fi mai plăcută, iar răspunsurile noastre ar fi mai clare şi mai potrivite, dacă întrebările voastre ar avea următoarea structură:
1.salut - "", "Bună!", "Salut!"
2.prezentarea voastră - cel puţin: "Sunt băiat/fată şi am ...ani"
3.rugăminte - "Vă rog să-mi spuneţi...
4. întrebarea -... ce/cum/unde/când etc.",
5.mulţumire - "Vă mulţumesc!"
?
SIGUR cei care răspund ar înţelege mai bine întrebările şi ar răspunde pe măsura nevoilor voastre.
SIGUR ne-am simţi cu toţii mai bine dacă am fi mai politicoşi între noi.

Răspuns Câştigător
| capisci a răspuns:

Perfect de acord.

12 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Multi, pe acest site, pun intrebari fara sa se prezinte, tocmai pentru a sta la adapostul anonimatului oferit de internet. Pe unii, chiar nu-i poti condamna pentru asta.
E adevarat ca, uneori, n-ar strica macar un "multumesc" la sfarsitul intrebarii, in loc de "dau blestemata de funda".
Daca stau sa ma gandesc, prefer ca intrebarile/raspunsurile sa fie scrise corect, fara greseli de ortografie, daca se poate fara cacofonii (ai si tu una!). Cliseele de genul "buna...pa,pa" devin cumplit de deranjante.
@Alex, fost Alexandrion, fost Ionica: Ca de obicei, citesti pe diagonala: eu nu folosesc "tz" decat strict in cuvintele care se pot confunda atunci cand nu se folosesc diacritice. Eu nu imi tin tastatura pe limba romana, deci, nu pot sa scriu cu diacritice, asa ca, uneori, pentru a fi sigura ca sunt inteleasa asa cum trebuie, folosesc grupuri "messengeriene".

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Crezi că toată lumea are un minim de cunoștințe?
Uită-te mai în profunzimea site-ului și ai să vezi cu vei număra pe degete cei care întrunesc condițiile tale!
Eu sunt pro dar nu știm ceilalți ce vor înțelege!
Pa, pa.

| TeoPT a răspuns:

Da, dar atata timp cat un procent destul de mare din intrebari este pus din plictiseala si fara rost ( "Ce zodie suneti? Dau funda"; "Va place Justin Bieber? Dau funda daca va place"), e inutil. Nu ne putem lupta cu prostia si procesul de analfabetizare de pe TPU. Toti sunt cu funde, cu sex la 10 ani, cu "sh" "tz", intrebari cu sute de greseli de ortografie. La asemenea intrebari, ce rost are sa ne chinuim sa fim politicosi? Sa fim politicosi cu cei care merita politetea, sa stiti ca VIRGULA cei cu funde si cu "sh" "tz" se simt mult mai bine daca observa ca esti de-al lor, adica daca faci si tu ca ei. Astfel de utilizatori nu merita politete.

O seara buna

| Alex a răspuns:

Eu sunt de acord. Unii dintre noi nu vor sa faca acest lucru ca nu e frumos. Profesoara de limba si literatura romana ardnaxur1961 nu vrea sa faca acest lucru. In plus ca scrie cu "tz", dar nu suntem pe messenger. In regulament scrie ca nu trebuie sa folosim limbaj de messenger. Dar cine respecta aceste reguli? Eu zic ca e mai politicos.

| Alex a răspuns:

@ardnaxur1961:
Buna ziua!
Va inselati! Suntem intr-o tara libera. Suntem in democratie. Facem ce vrem noi. Daca nu va place de mine, de intrebarile mele si raspunsurile mele, nu ma mai bagati in seama. Mai bine vedeti de treaba dvs. Sfatul meu catre dvs ignorati persoana mea, intrebarile mele si raspunsurile mele. Va spun inca o data: NU SUNT IONICĂ! Va inselati mult de tot!
La revedere! Cu respect, Alex.

| cristianorudi7 a răspuns:

Asa si?

| zalisa a răspuns:

După cum cred că ați observat, aici, pe dragul nostru TPU, sunt mulți proști care sar gardu' cu poarta deschisă.
Cam 70 % din utilizatori au început să se transforme în analfabeți ( cic' așa se numesc cei care folosesc limbajul comun de pe messenger, hi5, in general-internet și în viața reală și nu mai știu să scrie corect).
Așadar, cei 30 % din cei rămași "normali", în mare parte, respectă aceste reguli de politețe.
Daca vreți să schimbați ceva în legătură cu prima categorie, vă luptați cu morele de vânt.
happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@ardnaxur
Te-ai grăbit să-mi răspunzi înainte de a citi cu destulă atenţie ce am scris, dar nu e nimic, nu mă supăr.
1. Nu am cerut date prin care ar putea fi identificat vreun cititor. Dar dacă spune cineva "sunt băiat, am 12 ani" sau "sunt fată, am 16 ani", putem elabora mult mai potrivit răspunsurile decât daca nu stim nimic despre persoana respectiva.
2. "CĂ COmunicarea " nu reprezintă o cacofonie, fii liniştită. Dă impresia asta tocmai celor care nu sunt prea siguri de subiect.
Numai bine tuturor!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu-ti ajunge legiuitoarea?! Mai vrei?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

1. Interactionez cu cineva de 30 de ori pe zi. Il/o salut de 30 de ori?
2. Intrebare: "Ce zodie sunteti?". Are relevanta ca-s femeie si am 73 de ani? Nu.
3. Cu punctul asta sunt de acord.
4. Punct superfluu.
5. De acord si cu asta.

Chiar ai o cacofonie, si-ti si demonstrez ca e: "Cele mai frecvente cacofonii sunt: la/la; sa/sa; ca/ca; ca/ce(ci); că/ca; cu/co; CĂ/CO; că/cu; că/când; cii/ru; pul/a."
Sursa: http://www.limba-romana.net/lectie/CACOFONIA--Definitie-si-exemple/61/
Pentru o profesoara, stai prostut cu limba romana.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

A, sa stii ca ma doare foarte rau stupidul pe care mi l-ai acordat. laughing
Preferam totusi niste contraargumente, ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dragul meu sau draga mea 7h30!
Cred cu putere în ceea ce a spus Einstein despre educaţie: Singura cale rezonabilă de a-i educa pe cei tineri este să le oferi propriul exemplu.
Deci, le oferim un exemplu rău, îi educăm rău. Şi invers.
O seară bună! (Dacă mai citeşti în seara asta) Oricum,
Tuturor vă urez o săptămână bună!