| LucaAndrey a întrebat:

Buna ziua tuturor. Acum cateva zile m-am decis sa citesc mai multe carti, ajutandu-ma la modul de exprimare, vocabular etc. Deocamdată citesc La Medeleni, dar dupa ce termin toate volumele, vreau da ma apuc si de altele. Imi puteti sugera carti care sa ma ajute cu exprimarea?

Răspuns Câştigător
| DumitruS a răspuns:

Orice carte te ajuta cu exprimarea, cum spui tu. Ideea este urmatoarea: cu cat citesti mai mult cu atat inveti mai multe cuvinte. Cu cat stii mai multe cuvinte, cu atat te exprimi mai usor, coerent si fluent fara sa te balbai, ok?

Iti recomand sa te abonezi si la dexonline.ro sau sa intri zilnic, pentru ca inveti cuvinte de acolo.

Ti-o recomand pe asta de exemplu sunt niste sfaturi bune acolo: http://scriitoriromani.info/misterul-regelui-stephen-king/

2 răspunsuri:
| Vladalexandru97 a răspuns:

Salut din punctul meu de vedere, nu neaparat cartile sunt cele care te ajuta la exprimare, cartile sunt pentru a-ti deschide tie mintea sa zic asa, sa ofere o ordine in idei si o mai buna intelegere a textelor, exprimarea se formeaza prin redactarea cu voce tare a anumitor texte, de exemplu eu in clasele 5-8 vorbeam in fata oglinzi un anumit text, sa vad mimica fetei, si multe altele doar atat mi-a venit pe moment, bafta happy

| Adry05 a răspuns:

Cam orice din literatura clasica dar care sa-ti si sune atractiv. Cartile din literatura contemporana sunt extrem de prost si superficial scrise, cu o exprimare de 2 lei pe care o are si un om fara scoala