| Catalintoader2 a întrebat:

Bună ziua, vin și eu cu o întrebarea care sper măcar să îmi dați un sfat ceva ce aș putea face, am dat bacul am luat 5.7 media la română meritam mai mult și am zis să fac contestație, repet meritam mai mult numai la subiectul 3 am scris 3 pagini mari și la restul am scris tot, am făcut contestație am așteptat aveam speranțe foarte mari ca o să îmi ridice media dar ce să vezi 4.65 după contestație,mi s-a părut de prost gust această medie,nu îmi venea să cred ca am luat nota asta,bătaie de joc la culme, iar la ceilalți elevi au ridicat la toți notele, la unii de la 3.7 la 5.2, mie care m-am strofocat atât și am depus atât efort n am luat peste 6. Ce corectori sunt ăștia serios, nu se poate face ceva în privința asta mi se pare pe nedrept nota, am muncit atât pentru ca mi-a pus 4.65 pe nedrept dar meritam mai mult din punctul meu de vedere, m-am uitat și pe barem și iese peste 6 nota.Am înțeles ceva ca pot să rezolv la inspectoratul școlar dar nu știu ce să spun, poate mă ajutați voi cumva să rezolv chestia asta, mi se pare pe nedrept nota pentru cat am muncit.

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Vad ca tu nici macar acum nu esti constient ca ceea ce ai scris a fost inutil sau incorect, odata ce dupa contestatie au venit un grup de profesori sa-ti re-evalueze lucrarea si au gasit mai multe greseli, pe care initial ti le-au trecut cu vederea, de aceea te-au depunctat si acum ai picat BAC-ul la lb romana.

| gabicoo a răspuns:

Nu ai cum rezolvă. Doar poți solicita să-ți vezi lucrarea. Când ai depus contestație ți-ai asumat faptul că nota poate fi micșorată.

Începând cu bacul de la anul îți poți vedea lucrarea înainte de a face contestație.

| Furnicuta000 a răspuns:

Tu ai scris mult dar cel mai probabil nu ai scris corect si nu au avut de unde sa-ti scoata acele puncte pentru ca, crede-ma, corectorii se uita sa puncteze chiar si daca nu e in totalitate perfect si mai ales in sesiunea de toamna cand majoritatea inchid ochii. Ai scris acasa inca o data rezolvarea pe o foaie? Ai luat baremul sa te uiti sa vezi cate puncte ai facut la fiecare subiect? La subiectul 3 ai tratat toate acele lucruri din barem care trebuiau tratate?
Noi nu avem cum sa te ajutam decat sa-ti spunem sa mergi la inspectorat sa faci cerere sa-ti vezi lucrarea, de fata cu un profesor desigur. Dar probabil si ei inainte sa faci cerere o sa-ti puna baremul in fata sa te verifici exact pentru ca e un deranj pentru ei si nu stiu cat de prompt vei primi raspuns

| Catalintoader2 explică (pentru Furnicuta000):

La subiectul 3 am atins toate punctele pe care trebuia să le ating,despre anul,curent literar,tema plus doua secvențe din opera,titlu,compoziție,ipostaze poetice, motive lirice etc etc, adică am scris ceva nu îi ca și cum n am scris deloc, și la celelalte am scris dar na asta e suport consecințele și am să îl dau la anul, nu știu dacă mai am vreo șansă acum dar asta e mă pregătesc mai bine la anul și am să iau notă mai mare.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru Catalintoader2):

Daca tu crezi ca aveau de unde sa scoata un 5, du-te mai departe cu cererea, e dreptul tau pana la urma. Nu te mananca nimeni, stai linistit, nu esti singurul

| Catalintoader2 explică (pentru Furnicuta000):

Am să mă duc, n am nimic de pierdut până la urmă.

| Cipi1212 a răspuns:

Nu te supăra dar așa se întâmplă când faci contestație. Nota se poate menține, poate creste sau se poate micșora.