| PsychSţev a întrebat:

Bunăă. >:d<
De ceva vreme am un chef nebun de citit. o. o
Problema e că nu prea ştiu ce cărţi să mai citesc şi care să îmi fie şi de folos mai târziu, la şcoală. Ce îmi recomandaţi? blushing :]

Răspuns Câştigător
| FreshDreams a răspuns:

Salut.Poti sa ne spui ce clasa esti? Ca sa stim ce fel de carti sa-ti recomandam.
Eu acum sunt a saptea, si stiu ca mi-au placut mult urmatoarele carti:
-Alexandre Dumas-Cei trei Muschetari
-Christa Poppelmann- 1000 de erori din cultura generala
-Douglas Jackson- Caligula, Tiranul Romei
-Clive Cussler-Aurul Spartanilor( asta e mai mult de aventuri, nu pentru scoala)
-Charles de Coster- Thyll Ulenspiegel
-Jules Verne- 2000 de leghe sub mari; De la Pamant la Luna; Insula cu elice
-J.Cooper- Ultimul Mohican.
-Mark Twain- Aventurile lui Tom awyer; Aventurile lui Huckleberyy Finn.

Sper ca ti-am fost de folos.
0

8 răspunsuri:
| KarmaPolice a răspuns:

Stendhal,proust,victor hugo,charles baudelaire( nu stiu daca se face asta la scoala),ghoethe, dostoievski
Romani: Marin Preda, George calinescu,camil petrescu, Zaharia stancu,Nichita Stanescu,IoanSlavici,liviu Rebreanu, Mihail Sadoveanu, Mircea eliade
Citeste orice carte pe care-o gasesti de ei, chiar daca n-o faci la scoala o sa fie o buna lectura

| AlAndalus a răspuns:

"Elevul Dima dintr-a7-a" de Mihail Drumes
"Enigma Otiliei" de G. Calinescu
"Ciulinii Baraganului" de Panait Istrati
"Ion" de Liviu Rebreanu
"Mara" de Ioan Slavici...etc.
Sper sa-ti placa propunerile mele! Funda?

| FreshDreams a răspuns:

Ah, ok, atunci majoritatea cartilor pe care le-am scris sunt ok, ti-as mai recomanda Pe Aripile Vantului, de Margaret Mitchell.E foarte frumoasa, chiar daca la inceput pare plictisitoare.

| bebetho a răspuns:

Orice carte ai citii o sa te ajute in primul rand pe tine ca om apoi ca elev/student. Daca vrei sa citesti carti care o sa ti se ceara la liceu, iti recomand Maitreyi.Deocamdata, altceva nu ti-as recomanda pentru ca sunt doar carti extrem de plictisitoare, parerea mea.Mai bine citesti ce-ti place, nu trebuie sa te axezi pe o programa. Spor la lecturat!

| PsychSţev explică:

@FreshDreams : a 8-a. happy

| Flory_2579 a răspuns:

Eu ti-as recomanda o carte de Jules Verne cum ar fi 20000 de leghe sub mari, este foarte interesanta si sunt sigura iti va placea. Spor la citit!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie mi-a plăcut foarte mult Invocarea de Kelley Armstrong. happy
Dacă te fascinează lucrurile ciudate, pline de mister, zic eu că e cartea potrivită.
Baftă la citit :*!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună! Ai aici o listă http://www.c-cultural.ro/......olara.pdf, iar aici un website unde gasesti prezentarea unor lecturi din care poti alege http://lecturirecenzate.ro/. Succes!