| laura1515 a întrebat:

Bunaaa, daca am ramas repetenta anul 1, adica am terminat anul 1 si nu am avut destule credite pentru a trece anul 2, eu am avut 30 si minimul era de 40. Am fost declarata repetenta. Si am intrat la taxa, cum se procedeaza mai exact? Pot cumpara credite suficiente sa pot trece anul 2? din cate am inteles tabelele cu elevii la fiecare grupa sunt facute. Adica care sunt pasii care trebuiesc parcursi. Multumesc

9 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Banuiesc ca esti cetatean al R. Moldova care studiaza la o facultate din Romania. Daca da, te sfatuiesc sa ceri ajutorul cadrului didactic desemnat ca indrumator pentru anul I universitar ---te poate ajuta mai mult decat secretarele facultatii!
Nu poti "cumpara credite", asa cum te exprimi, dar vei avea de platit o taxa anuala aferenta refacerii tuturor disciplinelor pe care nu le-ai promovat in anul anterior. Din cate stiu, taxa respectiva se plateste la casieria universitatii(va trebui sa te informezi!).

| Bondarel99 a răspuns:

A început anul universitar, nu mai poți sa treci in anul 2 acum. Tu de fapt ești in an suplimentar, așa se cheamă, adică te duci doar la examene sa îți faci creditele sau poți sa mergi și la cursuri și seminarii și tot tacâmul dacă nu vrei sa îți păstrezi punctajele de anul trecut la materiile pe care nu le-ai promovat.
De obicei nu se percepe taxa in an suplimentar, dar din ce spui tu la facultatea ta îți cere sa platesti scolarizarea pe un an...nu am auzit pana acum sa se cumpere credite, cum adică?
Acum ar trebui sa mergi la secretariat și sa intrebi dacă trebuie sa faci o cerere cum ca vrei sa continui in situația asta. Dacă trebuie sa platesti anul înseamnă ca platesti acum prima transă din taxa.

Din ce am văzut eu pana acum, studenții nu prea ajung sa repete anul 1 de facultate pentru ca fiind doar un an pierdut își baga picioarele in ea de facultate și se duc la una la care pot face fata. Așa ca gândește-te dacă are rost sa continui, dacă ai ajuns in situația asta ori facultatea e foarte grea ori nu îți place deloc și poate ti-ar fi mai bine in alta parte sau sa faci altceva. Mie una nu mi se pare normal ca la o facultate de stat sa îți ceara taxa pentru an suplimentar, ar trebui sa platesti doar Restanțele și atât.

| RoCkKiD a răspuns:

Mergi al secretariat, intrebi daca mai ai acte de rezolvat. Platesti taxa si te prezinti la cursuri seminarii pentru cursurile respective. Daca nu cumva iti zice profesorul ca trebuie sa vii doar la examen trebuie sa te prezinti si sa-ti faci toate activitatile care sunt conditii de intrare in examen. Dupa le iei si iti continui linistita facultatea.

| laura1515 explică:

Am fost azi la facultate si sunt repartizata pe o lista din anul I. Scrie repetent si scrie taxa. Ce trebuie sa fac pana la urma.

| alessia5158 a răspuns (pentru laura1515):

Din totalul de 60 de credite, aferente anului I, ai deja acumulate 30! Asadar, pentru repetare ai de achitat: taxa de inmatriculare in an de 100 lei + 1590 lei taxa credit, aferenta celor 30 creditele restante. Pentru disciplinele restante, du-te la fiecare profesor titular de disciplina ca sa discuti despre situatia ta( unii iti vor cere sa refaci toate activitatile aferente disciplinei, altii le vor recunoaste in tot sau in parte).
Succes!

| laura1515 explică (pentru alessia5158):

Pai unii care au 40 de credite au trecut anul.

| alessia5158 a răspuns (pentru laura1515):

Un semestru este echivalent cu 30 de credite, iar un an universitar cu 60. Numarul minim de credite necesar promovarii in an superior, prevazut un Regulamentul universitatii, este de 40 credite--- ori tu ai cumulat doar 30 din minimul necesar promovarii in an superior.
Gasesti, pe website-ul universitatii toate regulamentele pentru studenti( regulament credite, regulament privind activitatea profesionala a studentilor, regulament de burse, regulament de cazare ).