Nu trebuie să îți fie frică, și eu tot a 8-a trec. Trebuie să recunoaștem că este un an puțintel mai greu din cauza examenelor și admiterea la liceu. Nu trebuie să îți fie frică. Dacă înveți tot ce îți dă profesorii,îți faci temele și ești foarte atentă în clasă este chiar imposibil să nu ai note bune.
În legătură cu profesori. Dacă sunt așa cum sunt încearcă să faci meditații sau încearcă să te transferi la altă școală,însă mă îndoiesc că vor fi chiar așa. Felicitări în primul rând pentru reușitele din anii trecuți,te descurci foarte bine.
Cheia pentru orice rezolvarea la școală este învățarul,comportamentul civilizat și manierele. Nu le vorbi urât profesorilor sau ceva. Cu frica nu rezolvi nimic. Este normal să ai emoții,dar să îți fie frică nu are de ce. Dacă iei o notă mică,nu este capătul vieții. Părinții tăi procedează foarte bine. Încearcă, dacă ai timp, pe langă teme și lecțiile care le ai de învățat să lucrezi suplimentar din materia pe care o faci în clasa a8-a,o să te ajute pentru examenele de admitere la liceu.
Mult succes în noul an școlar.
Baftă, uită de frică.
Dacă vrei să mai vorbim, îmi poți lăsa id-ul tău în privat cu specificația de întrebarea la care ți-am răspuns.
Fii mereu optimista! Viata are si ea farmecul ei! Daca toti am fi perfecti, inseamna ca nu mai avem de ce trai! Iar in privinta profesorilor noi, lucreaza cu ei, astfel le poti invata stilul. Esti o fata foarte inteligenta, iar o nota de ex 8, 7 nu e nimic! omul invata din propriile grseli. Dar o data ce profesorul te vede inteligenta si dornica sa inveti, va trece cu vederea peste notele mai slabute. nu uita! DACA SUNTEM TOTI PERFECTI, INSEAMNA CA NU MAI AVEM DE CE SA TRAIM!
Nu va fi chiar greu. O sa inveti putin mai mult, asta asa e, dar daca spui ca esti printre primii in clasa, atunci nu ar trebui sa-ti faci atatea probleme.
Nu te mai stresa atat de tare pentru ca nu rezolvi nimic cu asta.Si nu ar trebui sa te mai oftici daca alti copii iau note mai mari ca tine, probabil ei s-au chiunuit sa invete(sau au copiat). Oricum, daca iei o nota mica nu e sfarsitul lumii.Doar fa ce ai facut si pana acum, invata in continuare si totul va fi bine.Si in legatura cu profesorii. daca nu intelegi cum iti explica ridica mana si spune-le ca nu ai inteles si sa iti explice pana intelegi, doar asta e meseria lor, nu sa vorbeasca o ora intreaga degeaba si sa nu inteleaga nimeni nimic
Acum cativa ani m-am simtit similar tie. Incepeam a 8-a si stiam ca in anul ala lucrurile deveau serioase in sensul ca trebuia sa dau cat mai mult de la mine si ma ma straduiesc sa iau note bune si sa imi dau interesul la ore. Acum sunt in exact in aceeasi situati ca trec a 12-a... In primul rand, sfatul meu prietenesc e nu te mai descurajezi! Stabileste-ti in minte un scop, un tel pe care sa il atingi si asupra caruia sa te concentrezi. Nu te mai consuma plangand ca nu te ajuta. Mai mult te demoralizeaza. Fiecare esec din viata ta, fie el la scoala sau in viata personala trebuie sa te motiveze, in niciun caz sa te faca sa renunti. Ma bucur ca ai parinti,, de treaba,, care te sustin. Sa stii ca premile alea de care vorbesti tu nu conteaza(poate doar pentru orgoliul tau), conteaza ceea ce iti ramane tie in cap pentru ca niste hartii nu te ajuta cu nimic. In privinta profesorilor nu ai de ce sa te temi pentru ca nimeni nu are nimic cu tine daca esti un copil la locul tau si inveti. Daca nu intelegi ceva poti intreba profesorul si il poti ruga sa iti explice din nou. Inca ceva, sa stii ca tonul face muzica, adica foarte mult conteaza modul in care rogi/ceri ceva unui profesor si asta e valabil pentru toate celelate persoane. Nu zic sa lingusesti ca asta e un lucru urat, zic sa incerci sa te faci placuta si sa te implici in cat mai multe activitati la scoala. Sa ai grija in ce anturaje intri ca prietenii gresiti iti aduc numai belele. E foarte bine ca vrei sa inveti mai mult si sunt sigura ca asa o sa faci.
Esti isteata...nu-ti fie teama si increde-te in tine.eu incep a 12-a crede-ma ca stiu ce inseamna sa-ti fie greu.si eu am profesori noi, urasc asat dar trebuie sa ne acomodam ai incredere in tine si rabdare pentru ca totul vine pe parcurs.si nu-ti mai fie teama ca n-ai cum sa scazi ca esti isteata.Succes!
Asa patesc si eu de fiecare data mai ales ca am o profesoara care a in noi cand nu stim, pe deasupra ca ne da si note mici, niciodata nu'i multumita. Si eu trec tot intra 8, si imi e frica de ce urmeaza, mi'e frica de examen, de tot. Pot spune ca's mai neincrezatoare ca niciodata. Dar mereu spun ca pot mai mult, desi ai mei se supara cand iau note mai mici,. Sfatul meu e sa incerci sa te consolezi spunandu'ti ca esti mai buna decat alti, si sti ca ala examen tu vei lua, iar altii vor pica, nu spun sa doresti raul nimanui, dar sa ai incredere in tine, sa fi optimista, si mereu sa gandesti pozitiv. :*
Te puup:* Succes , avem nevoie amn2 anul' asta; x
>; dd
Ai incredere in tine! Daca chiar vrei sa inveti o vei face! Fi ambitioasa si gandeste-te ca o faci pentru tine, pentru viitorul tau, pentru a manca o paine usoara...Gandestete la asta si o sa poti sa inveti mult mai mult...Mult succes!
CordovanRaul întreabă: