Am luat eu niste suplimente intr-o perioada, Memo+ student. Nu pot sa zic neaparat ca am retinut mai bine, dar mi-a sporit capacitatea de concentrare, am putut sa lucrez si sa invat o perioada mai indelungata fara sa simt nevoia de pauza si cumva iti sporesc productivitatea cand inveti.
Deci da, se simte o imbunatatire dar nu inseamna ca retii o enciclopedie de la prima citire.
Eu cred ca la pastilele astea e vorba mai mult de efectul placebo. Daca tu crezi ca te ajuta, te vor ajuta, daca nu, nu. Totusi, daca vrei sa iei, incearca ceva cat mai natural
Ce e efectul placebo?
Starea in care persoana are incredere ca ii va face bine un tratament si chiar asa se va intampla. De exemplu, profa mea de romana povestea ca in timpul scolii o durea capul, se ducea sa ceara o pastila de la cabinetul medical si ii trecea in scurt timp durerea. La sfarsitul anului a aflat ca "pastila" era de fapt o bomboana si toate starile ei proaste s-au imbunatatit fara a lua un tratament medicamentos, ci doar cu ajutorul mintii ei care a crezut ca ceea ce ii da asistenta de la cabinetul medical o va ajuta sa-si amelioreze starea naspa.
Nu stiu cat de bine am explicat, da un search pe google si o sa intelegi mai multe!
MafteiVictor întreabă:
Curiosul999 întreabă: