1. Nu te duce la profile de real daca ai probleme cu matematica. Avand probleme cu ea, o sa ai si cu fizica si chimia. In a12-a o sa dai bac la matematica si nu cred ca vrei sa-ti traga media in jos.
2. Latina? hah. Ce latina frumoasa am facut eu. Numai stat degeaba si pus note de 9 si 10. Acum nu sunt sigur daca si la tine o sa fie la fel, doar ca la noi profesorul si-a dat seama ca este o materie expirata si ca nu ne va folosi la nimic. Exact cum este si desenul sau muzica.
La engleza stai linistita, nu trebuie sa fii super buna ca sa treci. Un 5 acolo tot poti lua la engleza. Acum depinde de profesor, ce-ti da sa faci si ce cerinte are.
3. Daca te vei duce la profil uman, o sa dai bacul din romana, istorie + o materie la alegere (logica pe care o si recomand, sociologie, geografie, psihologie, economie si filosofie)
Teze se dau din romana, istorie, engleza + logica in clasa a9-a, psihologie in clasa 10-a, sociologie sau economie in clasa a11-a, filosofie in clasa a12-a.
4. Cam asa arata un orar al clasei a9-a de filologie https://imgur.com/a/IjZgp1J
Multumesc mult pentru sfaturi, insa daca am probleme doar cu matematica, o prietena care e la economic mi-a spus că profesorii sunt de treaba si chiar inveti acolo dar nu stiu ce sa zic, ma atrag mult materiile alea specifice unui profil economic si practica, acum o sa vad eu ce fac, pe 2 sau 3 iulie va trebui sa imi completez optiunile, iar daca merg la economic si nu imi place si cred ca e prea greu, ma pot transfera la filo?♀️
Bineinteles ca poti, insa doar la finalul clasei a9-a si va trebui sa dai niste diferente.
Sjhxjcks întreabă: