| Себастиан a întrebat:

Bunaziua, ma numesc Sebastian, am 19 ani impliniti recent, am terminat Colegiul National de Arte 'Regina Maria', Constanta, sectia 'Sculptura', si as dori sa va adresez, voua toti care raspundeti la diverse intrebari pe acest site, o intrebare legata de admiterea la facultate.

Pai, eu am o pasiune pentru orice limba straina, iar in ultimul timp m-au cam "obsedat" limbile slavice, cum ar fi "Bulgara, Sirba, Poloneza", dar si limba nordica "Norvegiana".

Ceea ce ma intereseaza pe mine, este daca am sanse sa intru la facultatea Ovidius, la limbi straine, avand in vedere ca la examenul de 'Limba si literatura romana' am luat nota 5.03.

Stiu, pare foarte putin, doar ca am avut niste bazdaci pe creier care nu m-au ambitionat din timp.

As dori mai multe informatii, ce trebuie sa fac, daca pot intra, ce sanse am, si, daca voi avea sanse sa plec din tara, sau macar sa castig destui bani pentru a ma putea simti 'multumit' ca am facut aceasta facultate.

Nu stiu daca am omis ceva, dar sper sa ma puteti ajuta cu niste sfaturi, oricare ar fi ele, caci sunt bine-venite.

Ps: Mi-am amintit acum, media totala la BAC a fost '6.03'.

Astept mesaje chiar si pe mail la "s3bz_m3_43v3r@yahoo.com"

Răspuns Câştigător
| Diabolik94 a răspuns:

Buna! Felicitari pentru ca ai luat bacul! Din nefericire, la Ovidius nu poti studia limbile pe care le-ai mentionat mai sus intrucat facultatea are doar specializarile pentru :engleza/ franceza/ spaniola/ italiana/ portugheza/ germana/ turca. Avand in vedere ca admiterea consta, din cate am inteles intr-o proba orala la engleza care are o pondere de 50% si
media de la bac, nu ai putea fi admis decat daca vei lua 10 la proba orala.Deci ar trebui sa iti alegi o facultate in care media la bac ar conta intr-un procent mai mic iar proba de admitere ar avea o pondere mai mare.Iti recomand Limbi moderne aplicate din cadrul ASE-ului.Bafta!

| Себастиан explică (pentru Diabolik94):

Pai, as alege varianta Engleza-Italiana, sau Engleza si o alta limba, cum ar fi germana sau turca

| Diabolik94 a răspuns (pentru Себастиан):

Tine cont ca nu ai o medie foarte la bac va trebui sa iei nota mare la proba orala. Daca nu iei nota mare atunci e posibil sa intri la taxa, dar taxa nu e foarte mare.Mai bine alege intre germana si turca, italiana e vorbita de toti.Asadar tu decizi ce vrei sa faci.

| Себастиан explică (pentru Diabolik94):

Putem continua in privat? Imi esti de mare folos.

| Diabolik94 a răspuns (pentru Себастиан):

Sigur!

4 răspunsuri: