anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ca si regina Elisabeta, regina Maria a avut talent literarscriind Povestea vietii mele. A domnit linga Ferdinand 1 si s-a stins la virsta de 63 ani. A avut ciudata dorinta ca inima ei sa fie depusa intr-o caseta de argint invelita in vata formolizata si depusa la biserica ortodoxa Stella Maris.Cind a fost cedat Cadrilaterul o fiica dintre cei 6 copii Principesa Ileana a ascuns caseta linga castelul Bran. A fost descoperita mai tirziu in peretele de stinca si depusa in 1970 la muzeul national de istorie.Am doua intrebari daca ma puteti ajuta.Cunoasteti carti, filme inspirate din viata acestei regine? De ce o fi avut o dorinta asa de ciudata?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Stiam ca si-a dorit ca inima ei sa ramana Balcic, in locul atat de drag ei, dar nu se afla acolo. Hannah Pakula a scris o biografie a Reginei, intitulata "Ultima romantică ", iar Sergiu Nicolaescu a regizat filmul "Carol I"...acolo o vei regasi!

3 răspunsuri:
| Jupiter a răspuns:

Nu cunosc nici carti, nici filme inspirate din viata acestei regine. Poate ca a avut dorinta aceasta deoarece in timpul vietii inima ii fusese in acea biserica(/Biserica), la figurat, iar dupa moarte a vrut s-o stie cel putin la propriu acolo.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Revin! Cartea se numeste(acum am cautat!) Ultima romantica- Viata Reginei Maria a Romaniei! Iata: http://www.buybooks.ro/ultima-romantica.html

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multumesc mult Monica.

Întrebări similare