Eu cred ca daca vine poezie vine Blaga sau traditionalismul in poezie. Altfel, vine proza, unde as miza pe Preda, Sadoveanu.
Daca ar fi dupa mine, as vrea sa vina Rebreanu/Bacovia/Eminescu/Blaga/Calinescu/Petrescu/Sadoveanu/Creanga.
Oricum...pentru un examen de asemenea importanta trebuie sa inveti tot. Eu cel putin le-am cam invatat pe toate, le mai repet. In viitor, cand "iti vine mintea la cap" vei constata ca era bine daca te preocupai asa cum trebuie de toate. Asta e desigur parerea mea...
Subiect de dezbatere nationala: Facebookul si tampirea adolescentilor. Si nu glumesc. Trist!
Ceea ce urmeaza sa-ti spun e din proprie experienta.
Cand am dat eu bacul (acum 2 ani) se zvonea (la nivel de elevi, chiar si profesori) ca o sa pice proza, mai exact romanul. Prin urmare, mai toata lumea a pus accentul pe romane, ignorand aproape in totalitate liricul si drama sau daca nu le-a ignorat, le-a parcurs destul de supercifial.
Ulterior, ghici ce ne-a venit in vara? POEZIA (simbolism la uman si modernism la real). Aproximativ acelasi lucru picase si cu un an inainte. Daca la inceput parea aproape silogistic ca nu poate pica 2 ani la rand acelasi lucru, ulterior am realizat ca subiectul se extrage "pe bune", astfel ca totul se limiteaza la hazard si sansa. Daca cineva iti spune inainte de examen ca stie, "din sursa sigura", ca la subiectul al 3-lea va pica o anumita tema, este ori credul, ori fraier!
Si ca sa-mi finalizez istorisirea... In cele din urma am reusit sa obtin un amarat de 8, 30, in timp ce alti colegi mai inspirati, care s-au gandit cu o seara inainte sa se uite o data si peste poezii, au luat note foarte mari (de la 9 in sus).
Concluzia ar fi sa inveti tot sau macar sa ai habar despre fiecare tema prevazuta in programa.
Succes!
tuzhanyi întreabă:
C0o0smin întreabă:
tuzhanyi întreabă:
NimeniAlta123456 întreabă:
Curiosul999 întreabă: