Ai nevoie de toata matematica, cele doua materii merg mana in mana. Poate la materia de clasa a 9-a, la inceput ti se pare ca sunt doar ecuatii de clasa a 7-a si a 8-a, dar o sa vina capitole in care o sa folosesti functii de la matematica sau diferite aplicatii de acolo. Teoria grafurilor este pur si simplu....matematica. Matrici cu 0 si 1. Recursivitatea se bazeaza pe recurenta sirurilor (clasa a 10-a) si pe sume (clasa a 9-a si a 10-a). Se ajunge sa se foloseasca toata matematica in informatica. Daca se foloseau doar niste simple ecuatii de gradul 2 si 1, atunci toti eram programatori.
Succes!
Nu prea inteleg intrebarea dar iti raspund din proprie experienta fiindca eu sunt la profil mate-info.La BAC dai M1.....informatica la BAC poti s-o dai sau sa nu o dai cum doresti tu,e la alegerea ta(fizica, chimie, info, biologie).
La informatica ai nevoie de matematica evident /calcule matematice, derivate etc\ cat de cat trebuie sa stii mate sa lucrezi cu numere.Bafta!
Eu am vrut sa stiu cam ce fel de matematica imi trebuie la informatica... ca eu am vazut folosindu-se doar ecuatiile de crasa 6a-7a. Adica ai nevoie de matematica de liceu (sa o stii perfect) sau iti ajunge cea de clasa 8a... sau merge cu matematica de liceu binisor?
Iti trebuie si matematica de liceu...fiindca o sa faci derivate si alte chestii care au un punct comun mate-info.Bafta!