În fiecare an în data de 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului la nivel internaţional iar asta se întâmplă deja aproximaiv de patruzeci de ani încoace.
O modalitate prin care se atrage atenţia asupra pericolelor la care este supusă Terra zilnic prin agresiuni ca poluarea, defrişarea, desecarea, etc. Dar mai este şi o modalitate de a ne deschide atenţia şi asupra felului în care reacţionează planeta apărându-se de noi. E foarte simplă această lege pe care ne străduim doar în ultimii doi-trei ani, şi doar o parte dintre noi, să o înţelegem. Google celebrul motor de căutare şi-a schimbat şi de această dată logo-ul pe prima pagină amintindu-ne astfel de această zi specială iar la credincioşi chiar cu dublă semnificaţie pentru că astazi este Vinerea Mare.
Ziua Pământului a apărut pentru prima oară în anul 1970 în Congresul american şi simbolizează lupta împotriva poluării şi problemelor climatice. Se sărbătoreşte în fiecare an pe 22 aprilie şi nu presupune neapărat o acţiune simbolică precum stinsul luminii (amintiţi-vă Ora Pământului). Din nefericire la români nu a prea prins această sărbătoare nici măcar în buletinele de ştiri ale televiziunilor naţionale din ultimii ani. Cu toate acestea mass-media internaţională atrage atenţia de fiecare dată asupra pericolelor la care este supusă planeta, schimbarea microclimatelor din anumite zone fiind deja demult vizibilă iar protejarea speciilor un război cu noi înşine vechi şi dramatic - fără finalitate. Şi cum draii mei prieteni de la Astroclubul Quasar nu aveau cum să treacă cu vederea această zi, transmitem acest mesaj împreună celor care ne citesc, că dincolo de manifestările organizaţiilor ecologiste, grija faţă de pământ este un aspect ce ţine de fiecare dintre noi, prin gesturi simple.
Ziua Pământului a avut un rol foarte important pentru mediatizarea problemelor climaterice ale planetei, astfel a luat naştere o organizaţie internaţionaleă cu titlul Earth Day Organization, cu filiale în peste 170 de ţări şi rezultate notabile în conştientizarea omenirii asupra problemelor de mediu, efectelor poluării, etc. Cutremure, erupţii vulcanice, încălzire lobală, iată termeni deveniţi realitate ca reacţie a planetei împotriva unor aspecte nefireşti. Parcă un soi de autoprotecţie. Pentru că invadatorii şi dăunătorii suntem noi. Energia nucleară nici nu cred că mai are sens să fie menţionată ca aspect, dacă luăm în calcul ultimele accidente de maxim pericol radioactiv. Iar efectele negative sunt deja resimţite din plin de ţările din emisfera nordică şi de pânza freatică.
Mesajele principale pe care şi-au propus să-l transmită în 2011 cu ocazia Zilei Pământului organizaţiile ecologiste de pretutindeni au fost axate în principal pe folosirea energiilor alternative şi pe reducerea poluării.
Funda pls :*
rominax întreabă:
anonim_4396 întreabă: