Da, graficul functiei de gradul doi este intotdeauna o linie curba, adica o parabola, cu varf de minim sau maxim.
Bună!
La funcţia de gradul I graficul este o dreaptă.
La RESTUL funcţiilor, graficul este o "linie curbă" ( cu diverse inflexiuni/întoarceri )!
f = concavă dacă : f’’(x) ≤ 0
f = convexă dacă : f’’(x) ≥ 0.
Toate cele bune!
Nea Fane, du-te tata la vaci. Nu toata lumea trebuie sa faca scoala. E prea complicat pentru tine. Acolo in sat la tine nu e o gagica buna? Ia-o pe aia, care in principiu e foarte proasta, toarna-i o echipa de fotbal si iti faci club: F.C Athelico Phano. E cam greu pentru tine cu functii, nu ajungi tu pana acolo
Is la mate-info, imi trebuia pentru un program sa aflu toate situatiile in care graficul este o linie curba concava, linie curba convexa sau o linie dreapta.Mai ai de măncat la mamaliga pana sa ajungi aici...
Din nefericire pentru tine, am mancat maliga asta si stiam mult mai multe lucruri la varsta ta. Am dublul varstei tale si inca ceva pe deasupra. Asculta si invata. Ma mir ca nu m-ai injurat.
Tot nu mi-ai spus care-i formula dupa care aflu cu ce fel de functie lucrez, aveam doar nevoie de o formula...
Pănă la urma, prin formula lui Jensen am aflat cand graficul este o linie curba concava sau convexa si se aplica doar la functia de gradul doi, doar atunci e graficul e o linie curba
Deștept răspuns!
Dar, din păcate, cînd ți-o pui în cîrd cu prostul, care „nu știe că nu știe", greu mai ajungi la liman.
Degeaba îți răcești gura cu el și îi vorbești în parabole. E greu să-l convingi că albul e alb și negrul e negru.
Nu a priceput nimic din ceea ce i-ai spus.
Dar el e la mate- info ( deci, „dacă nu te pricepi nu te băga! Aici eu mi-s doctor!"), un liceu la care a ajuns cu totul FORTUIT. Și așteaptă, prin urmare, numai răspunsuri care să-i rezolve problema, iar nu dintre acelea care să -l întrebe „ ce caută el pe aici"?
Ăștia sunt școlarii anului 2015.
Să auzim de bine și să ai sănătate!
Iti multumesc pentru apreciere. Chiar iti multumesc. O prietena buna de pe acest site imi spune Winnetou... Mi-e dor de ea de mor, dar asta-i alt sujet de comentat. Sunt nascut in zodia varsatorului si am ascendent in sagetator. Sunt aer cu foc. Unu-i creatia, celalalt ii razboiul. Asa-mi rezum eu in cateva cuvinte revolta mea desarta. Vlahuta avea niste versuri minunate pe care imi permit sa le citez:
Știu. Am fost și eu ca tine amăgit să cred că-n artă
Pot să trec la nemurire cu revolta mea deșartă;
Și cu lacrimi stoarse-n silă nu mi-aș mai aduce-aminte
Am bocit și eu... nimicuri, ce-mi păreau pe-atuncea sfinte!
E una din poeziile mele preferate pe care o stiam (parte) la 6 ani jumatate. Mersi. Sa ne binecuvanteze Dumnezeu cu ganduri bune.
Eu aveam doar nevoie de un raspuns,degeaba ma ea el cu vaci si oi,am crescut la oras,si nu am treaba cu asa ceva,am invatat matematica din greu(la scoala nu se prea preda bine),am inceraca sa invat tot pe umerii mei(Tata,Dumnezeu sa-l ierte a murit de mult),dar, cand am ajuns in impas, si nu gaseam un raspuns, am zis sa intreb si eu lumea, din pacate am ajuns sa fiu luat la misto.Stiu,pe vremuri se invata mult mai bine,cu ce is eu de vina, incerc sa fac ce pot, si faza cu cartile de macaua; am vrut sa fac si eu o gluma, stii cum se zice, fac haz de necaz.Cu greu am gasit intr-o carte faza cu functia. Daca vrei sa o luam cu vorbitul parabole,dupa sa trecem in filozofie,sunt dispus,crede-ma, am invatat de la cei mai buni:Oreste, Doru Bem, Argeseanu(icerc sa ma cultiv cat mai mult).Eu am pus o intrebare care a rascolit universul matematicii de pana acum, si nici acum nu e sigur toata teoria.
anonim_4396 întreabă: