După ce ai dosarul complet, mergi la liceu și întreabă la secretariat sau pe oricine vezi acolo în ce sală se susține depunerea dosarelor.
În cazul meu, în acea sală se aflau 2 profesoare care au verificat ca dosarul să fie complet, apoi mi-au dat o cerere de înscriere, pe care am completat-o.
Ți se vor aduce la cunoștință regulile, uniforma, catalogul electronic ( dacă există ) și alte astfel de detalii, și cam atât.
Baftă!
Da, va trebui să o completezi tu, însă nu știu sigur dacă e vreo problemă dacă o completează părintele, chiar nu îmi mai aduc aminte. Oricum, dacă ai cum să mergi și tu cu unul dintre părinți, ar fi perfect.
Nume, prenume, număr de telefon, limbile studiate în școala generală, profilul la care ești, cred că și media cu care ai intrat și școala de proviniență, astfel de detalii.
Baftă!
Bună!
Repartizarea se face în mod COMPUTERIZAT în funcţie de media de admitere şi de ordinea în care ai scris liceele pe Fişa cu opţiuni :)
Vezi "Algoritmul de repartizare în licee 2015" la linkul oficial :
http://admitere.edu.ro/Algoritm.aspx
http://admitere.edu.ro/Info/algoritmul_de_repartizare_2015.pdf
"Prima etapă de admitere în învăţământul liceal de stat pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015-2016 :
3 – 7 iulie 2015 = Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a.
Completarea fişelor de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a proveniţi din alte judeţe, la centrul special desemnat din judeţul pentru care solicită înscrierea
...
4 – 8 iulie 2015 = Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator
...
14 iulie 2015 = Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 - 2016
15 iulie 2015 = Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti
15 iulie 2015 = Afişarea de către fiecare unitate de învăţământul liceal a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate
16 iulie -24 iulie 2015 = Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi " - SURSA = Anexa nr. 1 la ordinul MEN nr. 4432/ 29.08. 2014 de la linkul :
http://www.isjbraila.ro/......u_2015.pdf
Bănuiesc că te interersează şi momentul în care se va completa Fişa de înscriere/Fişa cu opţiuni pentru repartizarea computerizată la liceu;)
În perioada 3–7 iulie 2015 se face şedinţă cu părinţii + elevii : la acea şedinţă se completează Fişa cu opţiuni ( preferabil cât mai multe ), Fişa se predă la Diriginte ( pe bază de semnătură în Tabel ) care o transmite mai departe...
În perioada 16 iulie-24 iulie 2015 trebuie să mergi ( însoţit/ă de un părinte/tutore legal ) să-ţi depui dosarul la liceul unde ai fost repartizat/ă!
"Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează pe baza următoarelor acte:
a) cererea de înscriere;
b) cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată;
c) adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională clasa a VIII-a
d) foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale);
e) fişa medicală." - SURSA = "Broşura Admiterii 2015" ( pag. 34/36 ) de la linkul :
http://ismb.edu.ro/......mitere.pdf
a) Cererea de înscriere o primeşti de la liceul unde te vei înscrie.
b) Cartea de identitate ( dacă ai ) + Certificatul de Naştere în copie legalizată = le duci la un NOTAR public pentru legalizare.
c) Adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională clasa a VIII-a = o primeşti în dosarul de la şcoala absolvită.
d) Foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale) = o primeşti în dosarul de la şcoala absolvită.
e) Fişa medicală = o primeşti în dosarul de la şcoala absolvită.
Dacă NU ai primit-o, atunci trebuie să mergi la Dispensarul Şcolar sau la medicul de familie pentru o copie după fişa medicală!
Vezi alte detalii în "Broşura Admiterii 2015" de la linkul :
Toate cele bune!
Aoleu, jur ca esti cel mai enervant user de aici! Tu citesti macar intrebarea mea?
NU ARE ABSOLUT NICIO LEGATURA CU CE AM INTREBAT si asa ai facut la celelalte intrebari legate de evaluarea nationala. Potoleste-te cu treburile astea ca nu faci decat sa enervezi. TOATE detaliile astea pe care mi le dai tu le stiu de la inceputul anului asa ca termina.
Din PĂCATE, tu eşti cam "PROST crescută" :(
Ca să nu mai spun că eşti şi ENERVANTĂ!
Se şi vede cât eşti de "deşteaptă" şi cât de bine le "ştii" pe toate :))
Ai întrebat, citez : "Cand mergem sa depunem dosarul la liceu, cum se procedeaza?"
Şi eu ţi-am RĂSPUNS şi la ceea ce ai întrebat :
"16 iulie -24 iulie 2015 = Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi
...
În perioada 16 iulie-24 iulie 2015 trebuie să mergi ( însoţit/ă de un părinte/tutore legal ) să-ţi depui dosarul la liceul unde ai fost repartizat/ă!
"Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează pe baza următoarelor acte:
a) cererea de înscriere;
b) cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată;
c) adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională clasa a VIII-a
d) foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale);
e) fişa medicală." - SURSA = "Broşura Admiterii 2015" ( pag. 34/36 ) de la linkul :
a) Cererea de înscriere o primeşti de la liceul unde te vei înscrie.
b) Cartea de identitate ( dacă ai ) + Certificatul de Naştere în copie legalizată = le duci la un NOTAR public pentru legalizare.
c) Adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională clasa a VIII-a = o primeşti în dosarul de la şcoala absolvită.
d) Foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale) = o primeşti în dosarul de la şcoala absolvită.
e) Fişa medicală = o primeşti în dosarul de la şcoala absolvită.
Dacă NU ai primit-o, atunci trebuie să mergi la Dispensarul Şcolar sau la medicul de familie pentru o copie după fişa medicală!"
Aşa că, de unde până unde ai tras tu concluzia că răspunsul meu "NU ARE ABSOLUT NICIO LEGATURA CU CE AI INTREBAT"?
Deci, chiar NU am priceput care-i PROBLEMA ta!?!
Prin urmare, dacă tot NU ai "cei 7 ani de acasă", te vei alege cu un frumos IGNORE =))
O seară frumoasă!
Simplu, va intalniti la scoala cu dirigintele/diriginta ( trebuie sa fie si parinti cu voi ). Pe noi ne-a strans intr-o clasa, ne-a pus in banci si ne-a dat niste fise de completat, floare la ureche, ne-a spus el mai mult ce sa scriem, sau in cazul meu a stiut tata ce sa scrie. Am bifat profilul si gata, in maxim 10 minute am terminat. Am asteptat mai mult dupa diriginte. .
Eu am intrebat cum se procedeaza nu cand. si se depune saptamana viitoare.
Intre 16-24 iulie, mergi la secretariat împreună cu unul dintre părinți și spui că ai venit pentru înscriere.