anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cand se pot elibera ADEVERINTELE DE BAC? Stiam ca dupa contestatii, iar azi se afiseaza contestatiile, deci trebuie sa le dea

8 răspunsuri:
| aliceinchains a răspuns:

Depinde de liceu. Întreabă secretara de la liceul tău sau directorul, numai ei pot ști să-ți spună exact.
În liceul în care am fost eu, s-au eliberat deja pentru cei care nu au depus contestație. Deci depinde... mergi și vezi.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Mda, în principiu, Adeverinţele ar trebui să se elibereze începând cu ( DUPĂ data de ) 10 iulie 2015 ( când se afişează rezultatele FINALE la BAC, după Contestaţii ).

Toate cele bune!

| wolder a răspuns (pentru bursuc001):

Legea nu se respecta in licee, in tot orasul meu, se dau de luni.

| bursuc001 a răspuns (pentru wolder):

N-aş zice că ( neapărat ) "nu se respecta" legea :)

Conform Ordinului M.E.N. nr. 5565/2011 ( modificat prin O.M.E.N. nr. 3838/11.07.2014 ), Diploma de BAC ( sau "Adeverinţă care atestă promovarea Examenului Naţional de Bacalaureat" ) se eliberează în termen de 15 zile ( atenţie, zile LUCRĂTOARE ) de la examenul respectiv - deci, în maxim 15 zile DUPĂ data de 10 iulie ( când s-au afişat rezultatele finale de la BAC )!

"SECŢIUNEA 1 - Actele de studii :

ART. 5 - (1) În termen de 15 zile de la finalizarea studiilor/examenului de absolvire, actele de studii se întocmesc de către unităţile de învăţământ, se semnează si se
stampilează de către persoanele indicate pe tipizat, pentru toţi absolvenţii care au promovat nivelul de învăţământ/examenul." - SURSA = O.M.E.N. nr. 5565/2011 de la linkul :
http://www.isj.gl.edu.ro/......studii.pdf

Deci, până cel târziu în 31 iulie 2015 se pot elibera aceste Adeverinţe ( sau chiar Diplomele de BAC )!
Faptul că acestea vi se eliberează mai devreme de 15 zile este cam "OBLIGATORIU" deoarece aveţi nevoie de aceste acte pentru înscrierea la facultate :)

Eventual, vezi alte detalii şi în răspunsul pe care l-am dat la linkul :
http://www.tpu.ro/......-trecut-d/

O seară frumoasă.

| wolder a răspuns (pentru bursuc001):

Ce sa spun? Multumesc celor de la invatamant. Au niste legi atat de proaste, sunt atat de batuti in cap.
Inscrierile se incheie pe 18, legal vorbind daca ei au dreptul sa nu-mi dea adeverinta/diploma eu pierd admiterea si nu am ce sa fac.
Nu e problema, la scoala se rezolva, nu se tine cont de legi daca faci scandal, le spui adevarul in fata, ai pile printre profesori si printre secretare si daca ii ameninti cu inspectoratul, altfel nici acum nu aveam adeverinta.
Se putea da foarte simplu de vineri, dar n-au vrut, daca nu faceam asta ne zicea sa sunam maine, iar maine sa sunam maine si tot asa pana am pus piciorul in prag.

| bursuc001 a răspuns (pentru wolder):

Mda, din păcate, aşa sunt majoritatea legilor ( nu doar cele din învăţământ )! sad
Iar cele care sunt bune NU se prea aplică...
Asta-i Românica noastră şi nu prea avem ce face!

SUCCES în continuare!

| ascovit a răspuns:

In mod normal, ar trebui sa fie eliberate azi. Din cate stiu, la unele licee sunt eliberate abia pe 15. Depinde... cel mai sigur e sa intrebi la secretariat.

| Loras a răspuns:

De pe 13 incolo cica se dau