Tii se scrie fara cratima la persoana a doua singular. ex:tu tii in mana cartea, sa tii minte,
Mia se scrie atunci cand te referi la MIA de lei, se refera la un nr(1000).
1.Se scrie "tii"atunci cand folosesti verbul "a tine"la persoana a doua singular la:prezentul indicativului:tu tii, prezentul conjunctivului:sa tii;
2.Se scrie "mia"intr-o singura situatie:cand folosesti numeralul cardinal"mie"cu forma sa articulata cu articol hotarat enclitic, cum ar fi in propozitia"Iti inapoiez mia de lei pe care mi-ai imprumutat-o."Succes!
"Ti-i" - Banii ti-i dau tie
"Tii" - Nu stiam ca tii la mine.
"mia" se scrie mereu cu cratima, cu exceptia cazului cand este vorba de un nume.
Am avut o tema la romana cu asta si mi s-a parut cam ciudat ca eu is in a6a da in fine. oricum ceva ceva tot stiam.
Am fost la olimpiada de romana, faza judeteana si am luat mentiune. Pot sa-mi fac si singura tema.
Invata sa le deosebesti singura Malina. Gandeste-te daca sunt doua cuvinte diferite in unul si atunci se scrie cu liniuta intre ele. Ti te indica pe tine si i ii indica pe ei( cei pe care ii). Asculta instinctul.
"mia" se scrie asa, legat, cand te referi la o mie si spui, de exemplu, "mia de lei". ex: Am gasit mia pe care am pierdut'o.
Totusi, nu prea se foloseste fara cratima... Doar daca e nume.
"Ti-i". Scrii fara cratima cand te referi la verbul "a tine", persoana a IIa, singular. Exemplu: Mai tii la mine? sau Sa tii bine cartile, sa nu le scapi!
Nu imi pot da seama cum se foloseste "ti-i". adica fara cratima. Nu cred ca se foloseste asa. Daca gresesc, corectati-ma.
Cand se scrie : multumes ca-mi face-ti tema si cand se scrie imi face cineva tema?
Mi-a fost buna. Mi-a fost mare. Mi-a mers bine. Mi-a placut mancarea.
-> a fost, a mers, a placut.Eu asa am invatat.