anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cand si unde aflu rezultatele la bac, cat mai rapid cu putinta? Nu mai pot de stres - nu e stresul de trecut... vreau o nota cat mai buna. Evident, am vazut baremele, dar romana ma inspaimanta pentru ca nu pot sa anticipez o nota. Totul e subiectiv acolo.

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

În general, rezultatele se afişează în 7 iulie 2015 până la ora 12 ( dar NU este "obligatoriu" )!
Probabil că, în aceeaşi zi, se vor afişa şi pe net, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul celor de la Evaluarea Naţională 2015 :)
http://bacalaureat.edu.ro/2015/

Oricum, "Calendarul oficial" precizează că rezultatele se afişează până ( cel mai târziu ) la ora 16 - vezi "Calendarul" de la linkul OFICIAL :
http://subiecte2015.edu.ro/......5_site.pdf
Acel "Calendar" este modificat prin O.M.E.N. nr. 4265/2015 - vezi detalii la linkul :
http://lege5.ro/......ional-2015

Contestaţiile se depun în 7 iulie 2015, DOAR între orele 16-20!

Cererea pentru recorectarea lucrării/Contestaţia se completează de către elev/candidat!
Diferenţa dintre note trebuie să fie ≥ 0, 50 - altfel NU se modifică nota pe care ai avut-o.
Nota finală este nota de la RECORECTARE ( după Contestaţie )!

În general, la recorectare notele au fost mai MICI decât cele iniţiale :(
NU vă recomand să depuneţi Contestaţie decât dacă nota este sub 5, ori nu vă iasă media generală 6 ( sau în cazul în care sunteţi foarte SIGURI că meritaţi mai mult cu 2 puncte )!

Toate cele bune!

| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

În sfârşit, se pot accesa rezultatele parţiale/"iniţiale" - vezi linkul oficial :
http://bacalaureat.edu.ro/IndexHarta.aspx

| AnonimaOk a răspuns (pentru bursuc001):

Nu pot sa inteleg. Am luat cu mult mai putin decat trebuie la romana si informatica. Romana ok este relativ interpretabila, dar info? Baremul este intr-adevar vag, dar daca ei imi fac mie o nota la misto eu ce sa fac. Nu am cum sa spun ca merit cu 2 puncte mai mult, sunt note de 8 spre 9 si de 9 spre 10. Sunt deprimata. Ma simt ca si cum am muncit degeaba 4 ani de zile, cand altii care poate abia au vazut odata ce e cu bacul au luat mai mult. Si ce corectitudine e asta? Daca ar fi corecti, ar alege o singura comisie la nivelul tarii sau macar al judetului care sa corecteze, fie ca dureaza toata vara. Ca nu mi se pare drept, frate, sa iti corecteze un liceu mai slab si sa iei nota mare si un liecu mai bun sa iti puna nota mica. La romana mai ales ma dispera. Ce asteapta de la noi, la real? Avem 3 ore amarate pe saptamana. Se asteapta sa citam din Kant? Am simtit nevoia sa ma descarc. Poate o sa ma fac si eu profesoara. Dar voi corecta in favoarea elevului, ca stiu ce inseamna stresul. E nedrept sa muncesti degeaba cativa ANI.

| bursuc001 a răspuns (pentru AnonimaOk):

Nu-i nici o problemă că te-ai "descărcat" puţin happy

Într-adevăr, situaţia este foarte subiectivă; depinde şi în ce judeţ/localitate s-au corectat lucrările, depinde de fiecare Comisie/profesor în parte, etc.

Din PĂCATE, cam asta este situaţia în învăţământul românesc sad

Mult SUCCES în continuare!

| AnonimaOk a răspuns (pentru bursuc001):

Multumesc frumos. Cele din judetul meu au fost corectate in Bucuresti. Mi s-a spus ca acolo se corecteaza in felul urmator- profesorii de la licee slabe ar pune note mari, cei de la licee bune pun note mici.
Nu stiu unde se vor corecta, dar e dreptul meu. Sper sa fie minti mai deschise... Gandeste cineva faptul ca eu nu voi mai avea in VIATA MEA tangente cu romana? Sigur, nu. Imi doresc ca macar copiii mei sa se bucure de corectitudine.

| bursuc001 a răspuns (pentru AnonimaOk):

Cu plăcere happy

O zi frumoasă!

11 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Rezultatele vor fi afişate la licee şi publicate pe edu.ro pe 7 iulie, până la ora 12.

| Sadop a răspuns:

În anii trecuți au mai existat situații în care baza de date de pe edu.ro cu privire la rezultatele la BAC a fost actualizată chiar din această seară pentru unele județe, deci verifică site-ul ministerului.
Dacă nu, mâine le vei afla atât de pe internet, cât și de la avizierul liceului.
Baftă!

| UrsuNadia18 a răspuns:

Ai răbdare până mâine big grin

| AnonimaOk a răspuns (pentru UrsuNadia18):

E greu sa ai rabdare intr-o astfel de situatie. E foarte important pentru mine!

| Rall_Raluu_1996 a răspuns:

Rezultatele se vor afisa maine, sunt sanse slabe sa se afiseze mai devreme.