În mare parte este adevărată. Atunci când ești copil și îți dorești disperat ceva, numai la asta îți stă gândul și înnebunești pe toți din jurul tău cu dorința respectivă. E posibil chiar dacă la început nimeni nu era de acord, din cauza talentului tău de enervare, să primești ce-ai vrut.
Apoi când crești mare, dorințele tale nu mai au neapărat legătură cu părinții, le poți îndeplini singur. Dacă ești ambițios și vrei cu adevărat spre exemplu să intri la nu știu ce liceu, să iei bursă la o facultate din străinătate, să-ți cumperi o pereche scumpă de pantofi etc. trebuie să muncești tu singur și dacă reușești, dai dovadă de voință și obții ce-ai vrut atunci se poate spune că ești un om perseverent.
Pe de altă parte sunt și dorințele imposibile (dorința de-a avea un copil chiar dacă nu poți, dorința să fii cântăreț dar n-ai voce, dorința de-a fii scriitor dar n-ai talent ș. a. m. d.) astea trec la categorie "poți să arzi de dorință că tot nu se poate"...
Uite o sa iti spun cum e valabila la mine. Dar nu mereu.Si totusi stiu ca nu renunt asa usor.Cand imi doresc ceva cu adevarat, imi dau toata silinta sa reusesc; si chiar reusesc.Stii cum se spune, nu exista nu pot, exista nu vreau.Deci depinde, daca nu vrei s`o faci nu o sa iti iasa Pun in joc toata ambitia mea
Asa este... daca nu vrei, nu are cum sa se poata, nu? Cu vointa, se poate chiar daca esuezi, curajul tau e de apreciat. Pa pa!
Orcat de dificil ar fi sa faci un anumit lucru daca iti doresti cu adevarat poti sal faci...trebuie doar un pic de vointa
Iata ce gandesc eu, frumoasa Afrodita : propozitia este adevarata. Iar realizarea ei presupune : stabilirea obiectivului, ambitie, vointa, perseverenta si munca, extrem de multa munca! Constati cat de putine conditii trebuie sa indeplinesti pentru a REUSI?
Iti doresc sa le aplici cit mai frecvent posibil.
Mult succes!
Pai da.cand vrei, SE POATE.cu tupeu, cu osul pus la treaba, cu forta de convingere si cu foarte multa ambitie, SE POATE. orice-i posibil.mai putin ce nu trebuie)
Iti raspund cu o alta propozitie: " Nu-i dupa tine!". Asa ca tu oi vrea sa faci diferenta, dar daca nu se poate, nu se pote. Adevaratii invingatori stiu cum sa piarda.
Cred ca ii induce in eroare pe unii, pentru ca ei isi doresc foarte tare un lucru, dar uita sa munceasca pentru a-l obtine, asa ca stau si continua sa vrea, fara sa faca nimic in privinta asta.
Atunci cand vrei cu adevarat sa se intample un lucru, faci tot posibilul sa se indeplineasca. :p
Similara cu "Nu exista nu pot, exista nu vreau". Nu sunt de acord in proportie de 100% cu aceasta zicala, deoarece sunt lucruri pe care chiar nu le poti face, indiferent cat de mult iti doresti realizarea acestora. Un exemplu; presupunem ca eu as vrea sa fac gimnastica de performanta(sunt adolescenta). Deja e prea tarziu pentru mine sa realizez acest lucru, care trebuia facut cu foarte mult timp in urma(antrenamentele). Aceeasi poveste cu patinajul artistic.In rest, e valabila in cele mai multe cazuri.