Bună.
Caracterizarea este aceea pe care o faci tu, pe site nu se fac teme de școală.
Citește regulamentul, http://www.tpu.ro/intrebari-frecvente
Pa, pa.
În caz că mai ai nevoie, voi posta mai jos caracterizarea pe care am făcut-o eu.
Caracterizare de personaj
- Președintele -
Personajul este un element definitoriu al textului narativ, un instrument cu ajutorul căruia autorul își transmite viziunea sa artistică, prin intermediul limbajului, al comportamentului și al modului prin care este construit.
Președintele este personajul principal și naratorul operei literare „Erasmo sau a doua fotografie cu oameni mici" de Mircea Horia Simionescu. Acesta participă la toate momentele subiectului, iar acțiunea este construită în jurul său.
Personajul narator are funcția de președinte al Republicii.
Președintele este caracterizat în mod direct de către celelalte personaje ca fiind o persoană inteligentă. Această trăsătură îi este atribuită de către Hector Bosoancă în secvența: „Voința îți este dublată de o excelentă inteligență…". O altă trăsătură a personajului narator este responsabilitatea, aceasta reieșind din faptele sale prin intermediul caracterizării indirecte. Această trăsătură este pusă în valoare în secvența în care președintele află despre complotul comandanților săi și este puternic preocupat să contracareze potențialele pericole.
Personajul narator are comandanți în subordine. Fratele lui, Titișor, are mai multe funcții în Republică printre care: ministru de externe, mareșal al armatei și președinte al Băncii Naționale.
O valoare pe care o împărtășesc cu personajul narator este responsabilitatea. Consider că este un lucru de apreciat la președinte faptul că își asumă răspunderea pentru situația în care a ajuns Republica și face tot ce ține de el ca să o pună din nou pe picioare.
*notă: Caracterizarea am făcut-o pe baza unui fragment din text
anonim_4396 întreabă:
Adi1987 întreabă: