Defineste "puternic". Un imperiu puternic probabil a stat unit multa vreme- otoman. http://listverse.com/2010/06/22/top-10-greatest-empires-in-history/
Nu Imperiul Otoman este cel mai longeviv din istorie!
Califatul Umayad in cazul asta, a fost cel mai longeviv, Otomanii au fost doar o parte din el, cateva sute de ani. Da, mongolii nici nu stiau care e granita, aveau imeperiul atat de mare incat la Nord nu aveau vecini, asa ca nu s-au obosit sa vada pana unde duce pamantul lor
Faza ca "mongolii nu stiau care e granita" este o aberatie...nu trebuiau sa stie ei, ca sa stim noi azi!
Tu nu stii de gluma ...era un fel de-a spune . Gata, ma retrag cu coada intre picioare.
Cel mai puternic a fost imperiul roman, iar cel mai mare a fost imperiul mongol. Funda?
Cel mai mare a fost IMPERIUL MONGOL si cel mai puternic a fost AL TREILEA REICH GERMAN 1934-1945 dupa parerea mea.
Cel mai puternic este greu de spus, dupa parerea mea a fost Imperiul Otoman (1299-1923) --->1453 Mohamed al II-lea cucereste Constantinopulul (cea mai importanta realizare dupa parerea mea).
Cel mai mare (ca suprafata) a fost Imperiul Mongol, care avea capitala la Samarkand si care in timpul domniei lui Gingis Han ajunge la apogeul sau de suprafata:
- la nord: Siberia
- la sud: Peninsula Arabia si Golful Bengal
- la est: zona Marii Negre
- la vest: Oceanul Pacific
Asadar cuprindea toata Asia de astazi si putin din Europa Estica!
Funda?
Buna.
Imperiul Mongol a fost cel mai mare.Cel mai puternic nu stiu sa iti zic.
Pa-pa.
Imperiul Otoman cred ca a fost cel mai puternic pentru ca a rezistat pana prin 1800 si ceva, iar Imperiul Roman a fost cel mai mare Imperiu European si Imperiul Mongol cel mai mare din Asia!
Imperiul Otoman "a rezistat", cum zici tu, pana in 1923!
Mda...stiu ma cam bate istoria, am incercat si eu !
)
Si eu am gresit, dar tu ai dat-o in balta de tot Prietene!
Isvziwbdj întreabă: