Doar 2% din populaţia vremii aceleia. Nivelul de educaţie a crescut. L-am făcut şi eu, apropo.
Mda, nu s-ar zice ca te da modestia afara din casa!
@iauru:multumesc pentru votul nefolositor.Ma asteptam la asta!
Nu e adevarat ca nu ai date suficiente. Eu l-am rezolvat dupa deductii sigure si mi-a iesit ca germanul are acvariul cu pesti, sta in casa verde, bea cafea si fumeaza Rustguns.
Raspunsul e: Norvegianul!
De ce? Simplu, e singurul personaj care apare de 2 ori. Nici nu am sa ma obosesc sa'l fac! Sa'l faca cineva si sa'mi spuna daca este adevarat!
Avem cinci case diferite, fiecare vopsita in alta culoare. In case locuiesc persoane de nationalitati diferite, care prefera bauturi diferite. Fiecare persoana are pe langa ea un anumit animal si fumeaza o anumita marca de tigari.
1. Englezul locuieste in casa rosie.
2. Suedezul are un caine.
3. Danezul bea ceai.
4. Casa verde este la stanga casei pictata in alb.
5. Persoana din casa verde bea cafea.
6. Persoana care fumeaza Pall Mall creste pasari.
7. Persoana din casa galbena fumeaza Dunhill.
8. Persoana din casa din mijloc bea lapte.
9. Norvegianul locuieste in prima casa.
10. Persoana care fumeaza Blend locuieste in casa vecina celei unde se cresc pisici.
11. Persoana care creste cai locuieste langa cel care fumeaza Dunhill.
12. Persoana care fumeaza Blue Master bea bere.
13. Germanul fumeaza Prince.
14. Norvegianul locuieste alaturi de casa vopsita in albastru.
15. Cel care fumeaza Blend este vecin cu persoana care nu bea decat apa.
Intrebarea este cine are acvariul cu pesti?
ps n-am avut nici cea mai mica intentie in a ma da mare
De fapt e germanul cel cu acvariul.interesant raspuns ti-a dat profu tau pentru ca ai destule indicii.deseneaza fa schema si o sa-ti iasa. daca ai chef of course
Pot sa scriu raspunsul si rezolvarea in detaliu aici? Adica daca se doreste asta...sa nu stric tot farmecul testului si placerea de a rezolva singur...
In ziua de azi cred ca majoritatea populatiei poate sa rezolve testul asta, acum depinde numai daca au timp si placere. Nu cred ca te lauzi, asa auzisem si eu ca doar 2% din populatie insa dupa cum a spus si raul9004, testul e depasit.
le. Datele sunt sufieciente sa aflii singura solutie.
L-am facut in aproximativ 25 de minute. Raspunsul e germanul. Mi-am facut o schema pe hartie si a iesit. Ca si control va pot spune ce fac toti ceilalti. Pt. ca raspunsul se poate gasi pe internet asa ca...De exemplu Suedezul sta in casa alba, are un caine, bea bere si fumeaza Blue Master
Am incercat si eu si mi-a iesit ca danezul bea si lapte si mai multe clar am gresit pai mi se pare un test doar pentru mintea unui om cu care se poate compara cu Einstein
Si ai un raspuns? si eu l-am primit la scoala in clasa a VIII-a si e un test capcana, datele prezentate nu sunt suficiente pentru a afla exact raspunsul. Asa ne-a zis profu' si ca faci parte din cei 2% daca iti dai seama ca nu ai suficiente indicii