Dupa cum vezi raspunsul tuturor este ca acel barbat care a decis sa-si imparta viata cu femeia iubita, trebuie sainteleaga ca TOTUL se va imparti cu sotia. Mama ramane mama, la fel si sora, DAR, fiecare cu propria viata. Problema aici este atat din partea mamei/surorii care vor sa tina sub papuc tanara familie din posesivitate care ajunge la rautate cat si din partea lui, a barbatului care trebuie sa puna piciorul in prag si sa aleaga, altfel nu inteleg de ce s-a mai insurat daca tot vrea sa stea legat de mama/sora. Presupun ca tu, cea care a pus intrebarea, este sotia persoanei respective. Te sfatuiesc sa ai o discutie serioasa cu sotul privind viata voastra si sa iei masuri cat mai repede cu putinta, altfel...
La toate intrebarile raspunsul e NU. S-a casatorit cu sotia lui nu cu mama si sora. Dar daca nu te superi pot sa te intreb de ce ai pus aceasta intrebare.
Mda, sunt multi barbati de acest gen, care depind in totalitate de '' mamici' problemele mentionate de tine ar trebui rezolvate cu sotia.
Tu ce vârsta ai, că întrebi asemenea prostii?
Oare sotul nu ar trebui sa faca toate cele mentionate mai sus cu soția?
Evident că, cu soția!
Te inteleg perfect.
Trebuie sa discuti cu sotul ce te deranjeaza.
Daca el continua sa faca toate astea, cred ca nu se va schimba niciodata.
Eu de 2 ani incerc sa-l schimb.
De multe ori ne certam din aceasta cauza.
Dupa ce am discutat( mai mult ne-am certat) si i-am spus ce ma deranjeaza, ne-am si despartit o perioada, cand ne-am impacat s-a mai schimbat putin.
Poti incerca sa mergi cu ei la cumparaturi sa vezi ce ii place familiei lui si nu incerca dintr-o data sa-i schimbi obiceiurile sau stilul vestimentar.
Mergi cu el la cumparaturi, cumpara ce ai vazut ca le place, apoi incearca treptat sa schimbi cate ceva, ce iti place tie si lui.
Chiar daca acasa incepe cearta, o sa treaca si usor, usor se vor obisnui si ei cu stiulul tau.
Incearca sa locuiti in alta casa, chiar daca va vizitati zilnic.
Apropiete de familia lui, incearca sa pari grijulie in fata lor, spune de fata cu familia lui, ca ii sta bine cu cei-au cumparat.
Iti va fi greu, dar nu ai alta solutie, nu ii il vei schimba, poate doar putin.
Tu esti cea care sufera si care va suferii.
Daca nu il iubesti suficient de mult incat sa suporti totul, atunci despartitiva.
Poti chiar sa-i spui ca te vei desparti de el daca nu vrea sa formeze o familie cu tine.
Este foarte greu, cunosc acest gen de barbat.
Fi puternica.
Iti doresc sanatate si fericire, ai nevoie de ele.
Intrebarea legata de chiloti mi se pare mult prea penibila, dar asta nu e treaba mea.Cu siguranta raspunsul la primele 4 intrebari e NU, iar la ultima e CATEGORIC DA.
E logic ca un barbat sa isi traiasca viata de persoana casatorita cu sotia sa, nu cu mama, matusa, sora, bunica sau alte persoane care isi baga nasul.
Poate ca nu stie ce inseamna o relatie de cuplu sau poate ca nu isi aduce aminte ca s-a insurat.Inca mai bea lapte cu biberonul?!
Daca ar pleca la razboi, mama lui s-ar duce pe front sa-i controleze chilotii?!
Nu inteleg cum de nu se simte el penibil!
Nu e ceva rau sa primesti niste sfaturi de la parinti, dar el prea este exagerat si total lipsit de personalitate.
Problema trebuie discutata in mod civilizat dar categoric.
Pai ca s-a casatorit cu mama sau cu sor? E major, face ce vrea! Totus, trebuie sa aiba respect fata de sora si de mama lui, dar nici chiar asa.Pe scurt, raspunsul este NU.
Se spune in vechile legende ca, la inceputul vietii, barbatul este nevoit sa aleaga dintre doua rele: sa aiba mama toata viata, sau sa aiba o jumatate de viata mama, si o jumatate de viata, sotie.Aceste bestii legendare ii vor face viata un calvar, in mare parte, iar notiunea de libertate pentru el va fi pur utopica, de-a lungul veitii. N-ai cum sa scapi. Odata ce te casatoresti, o sa te bata la cap sotioara, cu tot felul de detalii insignifiante.Personal,un barbat ce se mai lasa dominat mental dupa casatorie, de mama, merita sa fie castrat.Aceeasi problema si cu sotia; fiecare decide pentru el, atat timp cat nu ii pericliteaza sanatatea mentala sau fizica a celuilalt, fiecare isi face singur cumparaturile, si relatia e bazata pe echilibru.Bine,ca si asta e o utopie.
"Si va lasa omul pe parintii sai si se va uni cu sotia sa si vor deveni un singur trup".
Sfaturile de la parinti si alte neamuri sunt binevenite, atat timp cat nu afecteaza casatoria. Dar mai intai, el trebuie sa asculte de ea, si ea de el.