Daca nu ai "vin la tine" - "ma duc la tine" acasa sa-ti aduc. Iata ca merg amandoua intr-o propozitie!
(Daca nu vin la tine la serviciu, ma duc la tine acasa si te astept.)
Depinde si contextul in care este scris, se pot folosi amandoua, exemplu:
Sefu "ma duc la tine" in birou sa caut un document, ori
Hei, vezi ca "vin la tine" in seara asta.Pa
Depinde si contextul in care este scris ,se pot folosi amandoua,exemplu:
Sefu "ma duc la tine" in birou sa caut un document ,ori
Hei ,vezi ca "vin la tine" in seara asta.Pa
Daca te duci la criticul nici una nu este corecta ca si eu incerc de mult sa ma duc la el
Daca persoana cu care vorbesti este in acelasi loc unde te si duci, atunci spui "vin la tine", daca este situata in alt loc, atunci spui "ma duc la tine (acasa, sau la servici)" Cum ar fi sa spun, vezi ca ma duc la tine si iti trag o mama de bataie, daca nu esti in acel loc? Nu e corect, asa ca spun - vezi ca vin la tine si iti trag o mama de bataie. Si suna corect
P. s. Asta mi-a amintit de cei care spun "ma râd", in loc sa spuna simplu, "râd". De parca ar spune ca "ma scarpin"
Vin la tine, pentru ca vorbesc chiar cu persoana la care o sa ma duc,... zic ma duc atunci cand e vorba de o alta persoana la care voi fi peste ceva timp,...
Vin la tine. Asta pentru ca vb cu persoana la care urmezi sa pleci...doar ca vb cu alta pers si ii ziceai "ma duc la el/ea in vizita" dar in cazul in care vb cu pers care urmeaza sa primeasca vizita zici "vin la tine"
"A veni" se refera la deplasarea agentului in directia subiectului. Daca subiectul este la persoana I, nu poate "veni" pentru ca deja este... "aici". Asa ca ma duc la tine. In schimb, tu poti sa vii la mine. Atentie, nu poti "sa mergi" la mine. Eu merg la tine. Sau, cel mai bine, ne intalnim undeva la mijloc si gata
1."Ma duc la tine", cand persoana nu e casa si deci degeaba te duci;
2. "Vin la tine", cand persoana este acasa si este la latitudinea ei daca te primeste sau nu...
anonim_4396 întreabă:
alexcatalin13 întreabă: