Si daca tot suntem la capitolul "Dostoievski" spun si eu: "Idiotul", dar si sa fiu sincera basmele lui Petre Ispirescu, sunt de-a dreptul fantastice . ele mi-au marcat copilaria...."Greuceanu" "Ileana Sanziana" "Tinere fara batranete, si viata fara de moarte" "Aleodor Imparat" "Prislea cel voinic si merele de aur" si multe altele .crede-ma pe toate le-am citit
Cuore mi-a placaut enorm de mult. Mi s-a parut o carte interesanta care merita citita.Asta a fost una dintre cele mai frumoase romane citite de mine.
Crima si pedeapsa... m-a facut sa ma interesez de supra-om si m-a luminat in privinta binelui si a raului
@ gabrielutzu Cartea care mi-a marcat copilaria a fost una... nu stiu cum se numea, dar imi placea Cenusareasa, desi sunt a treia sora in familie!
Singur pe lume-hector malot.intotdeauna am spus ca este cartea copilariei mele. m-a marcat pentru ca mi-a aratat k nu toti copii sunt fericiti asa cum credeam eu...ba dimpotriva multi sunt nevoiti sa-si castige singuri painea... iar atunci cand cred ca au gasit un dram de fericire si aceasta le este rapita... e o carte foarte trista.imi amintesc ca am plans foarte mult cand am terminat-o...
"Singur pe lume" de Hector Malot. o super poveste care merita cicita la orice varsta.
Cartile lui ALEXANDRE DUMAS, pe primul loc CELE DOUA DIANE de unde mai tarziu m-am inspirat cand am ales numele copiilor mei :GABRIEL si DIANA
Sunt mai multe Cei trei muschetari -Alexandre Dumas "Emil si detectivii" de Erich Kastner, o carte despre aventura, prietenie, "mister". O carte de la care am invatat ce inseamna loialitatea... a si mai este una Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain
In primul rand cartile lui Jules Verne: "Capitan la 15 ani" si "Castelul din Carpati" apoi ar mai fi si "La Medeleni" de Ionel Teodoreanu o carte absolut suberba care merita citita ar mai fi si altele dar ma rezum doar la acestea
A lui Marian Vanghelie cică ar fi ''Amintiri din copilarie'' :-D Pe mine m-a marcat ''Alchimistul'' de Paulo Coelho; mi-a plăcut stilul original şi apropiat de natura umană. Mi-a mai plăcut şi ''Amintiri din Casa morţilor'' de Dostoievski, din acelaşi motiv :-) Au fost cărţi din care am avut ceva de învăţat.
Baftăă
POI EU CAND ERAM MICA IMI PLACEA ISTORIA SI AM ALES O CARTE CE NU O VOI UITA NICIODATA (ISTORIA EGIPTULUI ANTIC)
DinooCanScreamRawwrr întreabă: