| Thea a întrebat:

Care e cartea sau seria de carti pe care ati citit-o si care va captat si va impresionat mai mult decat oriece alta sau alte carti
funda pentru cel mai bun raspuns (sa includasi explicatia pentru raspunsul pe care lati dat :de ce va placut?)

Răspuns Câştigător
| Ruxi_8811 a răspuns:

Cu siguranta Harry Potter. De ce? Fiindca autorul reuseste asa de bine sa te familiarizeze cu o lume magica,nemaivazuta. Cand citesc una din carti ma simt ca si cum as fi alaturi de Harry si prietenii sai. Pur si simplu te simti magnific cand citesti cartile astea. Imi place mult ca romanele cuprind toate problemele adolestentilor din zilele noastre, nu numai magicienilor tineri. Ziua, ma gandesc la noapte laughing fiindca numai atunci am timp sa citesc cartile mele favorite, iar trecand peste un alt capitol ma intristez putin fiindca ma gandesc ca aventurile lui Harry nu vor tine la nesfarsit. Sper sa citesti si tu seria extraordinara de carti Harry Potter, asta daca nu ai citit-o deja si sa traiesti si tu in fiecare zi aventurile lui Harry. Nu voi uita niciodata aceste carti incredibile!

6 răspunsuri:
| MasterOfDisaster a răspuns:

Mie mi-a placut foarte mult harry potter,ma fascineaza lumea magica,aventurile prin care trec personajele.
singur pe lume, de hectol malot m-a impresionat, a fost prima carte la care am plans...este superba! nu sunt prea buna la dat explicatii...

| Thea explică:

Hai ma.no spus nimeri eragon

| Șosețică a răspuns:

Am citit toate caritle din seria Narnia, adica:
- Neoptul magicianului
- Sifonierul, leul si vrajitoarea
- Calul si baiatul
- Printul Caspian
- Calatorie pe mare cu zori de zi
- Jiltul de argint
- Ultima batalie

Deci dintre toate cartile pe care le'am citit Narnia m'a fermecat!
E atat de palpitanta si are totul in ea, totul!
Aventura, suspans, chiar si comedie, putina drama, horror putin putin putin de tot, magie, calatorii, deci pe scurt cum am zis are tot!
In prima carte, "Nepotul magicianului" se povesteste cum s-a creeat narnia si chiar si cum a fost data nastere sifonierului unde in a 2a carte copiii intra in el si descopera Narnia!
Este magnific si palpitant, plin de suspans si aventura!
Iti recomand cronicile din Narnia si tie, le poti gasi aici: http://www.librarie.net/carti/50380/Cronicile-din-Narnia-set-cutie-LEWIS

Eu am tot asa, numai, ca vad ca acum e alta cutie...
Dar cine stie poate ai citit deja aceste carti :"> :))

| unromandestept a răspuns:

Una dintre cartile care mi au ramas imprimate in memorie si desi nu sunt un fan al genului "dragoste" este romanul "Rosu si Negru" de Stendhal, o super poveste de viata si dragoste. Unul din autorii mei favoriti James Clavell din a carui opera recomand "Shogun" - o descriere a japoniei in timpul samurailor, a stilului de viata japonez din acea era pe scurt o super carte, "Tai pan" si "Nobila Casa" doua carti corelate care de asemena se merita a fi citite. Nu am sa stau sa mai lungesc prea mult nici lista si momentan nu am sa fac nici "rewiew-uri" la cartile citite - mi ar lua prea mult timp;) dar inainte de a incheia am placerea de a recomanda si un poet contemporan care merita a fi citit si promovat in timpul vietii: Georgeta Musca Oana si pentru a va face o idee am sa atasez link catre un slide in versuri si pagina de internet a autoarei:

http://www.youtube.com/watch?v=Rp7Aue2ZyPU; http://georgetamuscaoana.piczo.com/

| ioana_3915 a răspuns:

Mi-a placut foarte mult cartile scriitoarei Janne Austen sunt niste povesti frumoase de dragoste. Intotdeauna la ea finalurile sunt fericite nu cum a fost si viata ei din pacate.

| bloodytear27 a răspuns:

Cel mai mult mi-au placut trei carti: prima este "Gone with the wind"(Pe aripile vantului) pentru ca m-a fascinat modul in care personajul a trecut de la viata luxurianta la mizerie. Caracterul ei, obsesia pentru Ashley au facut-o sa ignore adevarata iubire. Sfarsitul mi-a placut cel mai mult:fraza pe care o repeta mereu "Tomorrow is another day" mi-a inspirat o nota de optimism. O alta carte care m-a impresionat a fost "Mizerabilii" de Victor Hugo(mai putin descrierile foarte lungi). Mi s-a parut ca ideea a fost grozava, iar modul in care a fost zugravit Parisul era foarte realistic. O a treia ar mai fi primul volum din seria Twilight("Amurg"). Stiu ca l-am citit in mai putin de jumatate de zi si ca nu ma mai puteam opri ^_^(chiar mi-a dat si sangele din nas la un moment datlaughing...cred ca Edward ar fi fost tentat). Celelalte volume nu au fost atat de captivante ca primul insa. Sunt multe carti care mi-au placut dar acestea mi s-au parut cele mai frumoase.