Au fost multe nu doar unamie cartile bune mi-au umplut viata si sufletul cu sentimente f frumoase am aflat ca si asa ceva a existat sau ar putea sa existe...imi plac cartile psihologice, despre paranormal...romantice si de aventuri mi-au placut in tinerete... m-a marcat de exemplu f. mult cartea lui Dosztojevszki:''Fratii Karamazov'' e o carte excelenta cum sunt toate cartile lui Dosztojevszkij dar asta mi-a placut in mod deosebit...Nu pot uita nici pe marele nostru poet Mihai Eminescu care inca si acum imi incinta inima cind o aud cintata...mai ales Oda in metru antic...Copilaria mi-a fost marcata de seria Ciresarii...nici o alta carte scrisa pentru adolescenti nu m-a marcat atit.Deci cea mai buna carte pentru adolescenti o consider Ciresarii...Pt. virsta adulta am scris-o deja(dar sunt si multi altii...)...pentru copilarie consider cele mai bune povesti cele scrise de Hans Christian Andersen.Ma bucur ca ai pus o asemenea intrebare ca mi-am adus aminte ce rol important a avut in viata mea cititul... putea visa... puteam iesi din rutina din cotidian...era minunat...
Dama cu camelii de Alexandre Dumas fiul, Negura de Miguel Unamuno si Floare albastra de John Galsworthy sunt cartile care mi-au placut cel mai mult. Nu pot sa apreciez una mai mult decat pe cealalta.
Nu am citit extraordinar de multe carti... cel mai mult mi-a placut Gran Canaria de A. J Cronin. Mi-a placut atat de mult incat voiam sa nu se mai termine...citeam cu portia...
Mandrie si prejuecata, Aventurile lui Sherlock Holmes, Cei trei muschetari....etc.
Salut!
Cea mai buna carte citita pana acum a fost Shogun de James Clavell.
Pa pa si Bafta!
Dintre ultimele carti citite cea mai buna mi s-a parut "Imparatul mustelor" de William Golding. Este o carte foarte frumoasa si captivanta, din care copii cred ca au ceva de inteles.
Laleaua neagra, que vadis, kuznetov-carti extraordinare...biblia o carte fantastica...
E greu sa fac un top. Am citit mai sus de James Clavell si mi-a venit in minte Changi. Nu stiu daca e cea mai buna, dar cu siguranta m-a impresionat mult. Insa e posibil ca maine sa dau un alt raspuns, depinde si de starea mea de spirit.
Seria Amurg de Stephanie Meyer, deoarece prefer cartile scrise de autori moderni.
Eu citesc foarte multe carti pentru ca imi place sa imi imbogatesc vocabularul si sa vad intamplarile cu ochii personajelor din carti.Sunt multe carti ce mi-au inspirat bucurie sau tristete... si pe care mi-a facut mare placere sa le citesc.De exemplu, Anna carenina de Lev Tolstoi pot spune ca este o carte exceptionala din care ai de invatat, la fel si Loreley de Ionel Teodoreanu, Viata furata de K.J.Benes,Toate lucrurile pe care nu ni le-am spus de Mark Levy, Elevul Dima dintr-a saptea de Mihail Drumes, Ciresarii de Constantin Chirita, Mandrie si Prejudecata de Jane Austen etc.Intr-adevar,poate ca unele dintre cartile pe care le-am enumerat nu sunt pentru varsta mea dar acelea mi-au placut in mod deosebit si chiar le-as reciti.
Si eu ma intreb acelasi lucru! Nu ma pot hotara. Poate e ciudat pentru unii, dar daca citesti mult uiti poate de multe ori ca ai citit cartea respectiva. Stiu, e ciudat.
Sunt multe carti bune pe care le-am avut in maini si le-am citit.Rosu si negru, Anna carenina, Enigma Otiliei...De veghe in lanul de secara.Toate au reusit sa ma transpuna intr-o alta lume, exact ceea ce caut eu la o carte.
J D Salinger-De veghe în lanul de secară, William Golding-Împăratul muştelor, Ken Kesey-Zbor deasupra unui cuib de cuci, Simone de Beauvoir-Toţi oamenii sunt muritori, Albert Camus-Ciuma, Patrick Suskind-Parfumul, Umberto Eco-Numele trandafirului, Lawrence Durrell-Labirintul întunecat, Ernesto Sabato-Despre eroi şi morminte, Francoise Sagan-Vă place Brahms?, Harper Lee-Să ucizi o pasăre cântătoare, Ismail Kadare-Generalul armatei moarte, John Steinbeck-La răsărit de Eden, Joia dulce...sunt atâtea şi atâtea, le-am citit, le-am recitit, le-am iubit şi le iubesc, n-aş putea alege una singură nici dacă ai sta cu pistolul la tâmpla mea!
Tocmai am terminat de citit cartea lui Bogdan Cretu: Nivelul 1 - O poveste de viata.
Cartea mi s-a parut absolut bestiala. Acest autor are pur si simplu un umor aparte, care m-a impresionat profund. Din aceasta cauza doresc sa va recomand cartea lui.
Eu am cumparat cartea de pe internet de pe :
http://librariaetnous.shopmania.biz/......ata-670117
Tocmai am terminat de citit cartea lui Bogdan Cretu: Nivelul 1 - O poveste de viata.
Cartea mi s-a parut absolut bestiala. Acest autor are pur si simplu un umor aparte, care m-a impresionat profund. Din aceasta cauza doresc sa va recomand cartea lui.
Eu am cumparat cartea de pe internet de pe :
http://librariaetnous.shopmania.biz/......ata-670117