Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza are 44 de litere si cel mai lung din DEX este electroglotospectrografie 25 litere si este un termen medical
Nu stiu sigur, d era la biologie un muschi":muschiul sternocleidomastoidian. mi-a loat juma de rand fara sa-l articulez! cauta tu un cuvant mai lung.
Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza -http://stiati-ca.com/limba-romana-stiati-ca/Acesta este cel mai lung cuvânt din limba română deşi a fost contestat de multe persoane ca fiind un cuvânt tehnic
* ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE (25 caractere)
Este cel mai lung cuvânt din DEX (varianta din 89`)
* Staţiunea Climaterică Sâmbăta (27 caractere)
Este cel mai lung nume de oraş din România
* Constantineşti (15 caractere)
Este cel mai lung nume de oraş din România format dintr-un singur cuvânt
* ŞTREANG, TRUNCHI, CHIOMPI, GHIONŢI, STRÂMŢI, STRÂNGI, STRÂNŞI, STRICŢI, SCONCŞI, SFINCŞI, PROMPŢI, STRÂMBI, SCHIMBI, SCHINGI, ŞCHIOPI, ZBENGHI (7 caractere)
Sunt cele mai lungi cuvinte româneşti formate dintr-o singură silabă
* ACIOAIEI (8 caractere)
Cel mai lung cuvânt care conţine o singură consoană
* CIOCOAICEI, LĂLĂIELILE, LILIALULUI, LOAIALULUI (10 caractere)
Cele mai lungi cuvinte care conţin aceeaşi consoană
* ULTRAREVOLUŢIONAREI (19 caractere)
Este cel mai lung cuvânt care are toate cele 5 vocale principale repetate exact de 2 ori
* BILDUNGSROMANESC (16 caractere)
Cel mai lung cuvânt care conţine toate cele 5 vocale principale (a, e, i, o, tu) doar o singură dată
* AUTOÎNSĂMÂNŢĂRILE (17 caractere)
Cel mai lung cuvânt care conţine toate cele 8 vocale din limba română (a, ă, â, e, i, î, o, tu)
Electroglotospectrografie
Din cate stiu eu, este STERNOCLEIDOMASTOIDIAN.(acel muschi de la gar se numeste asa)
Cel mai lung cuvant din limba romana este pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza? Acesta contine 44 de caractere.
Bromhidrat de dextrometorfan, dimetiltriptamina, trihexifenidil, metilendioximetamfetamina...
Adi1987 întreabă: