| Zdog a întrebat:

Care e definiția genului dramatic?

Răspuns Câştigător
| RaissaM a răspuns:

Opera apartine genului dramatic daca mesajul este transmis in mod indirect, dialogul este modul de expunere, replicire personajelor sunt anuntate de numele lor si sunt prezente didascaliile/indicatiile scenice (textele din paranteza)
Pe baza trasaturilor acestea faci o compunere, le iei pe rand si le argumentezi si e recomandat sa faci si o SCURTA caracterizare a personajelor.
Iar daca sunt prezente si surse ale comicului, dai exemple (comic de situatie, limbaj si moravuri) si argumentezi cq e comedie (doar daca se intampla sa ai)
Bafta puppy dog eyes

2 răspunsuri:
| syd2 a răspuns:

Buna!
Genul dramatic cuprinde totalitatea operelor scrise pentru a fi ulterior reprezentate pe scena unui teatru. De aceea, operele dramatice presupun o limitare în timp și în spațiu a acțiunii reprezentate. În operele dramatice apare un conflict dramatic, care este axa în jurul caruia se dezvolta acțiunea, bazată pe împrejurări, pasiuni și caractere care se ciocnesc. Personajele textului dramatic comunică prin intermediul dialogului și a monologului, autorul neintervenind decât în indicațiile scenice (regizorale). Indicațiile scenice apar între paranteze sau în subsolul paginilor și se referă la acțiunea personajelor, la gesturi, la decor, la mimică etc. Personajele iau cu totul locul autorului, a cărui intervenție indirectă se manifestă prin indicațiile de regie, care se numesc didascalii.
Semnat Putin Vodka 228

| Aylee a răspuns:

Opera dramatica reprezinta acel text care starneste rasul prin surprinderea unor moravuri, a unor tipuri umane sau a unor situatii neasteptate cu final fericit.

Întrebări similare