Formula molară este numărul de molecule de un anumit fel care intră într-un gram. Greutatea sau masa moleculară este numărul egal cu suma greutăților atomice care compun o moleculă.
#fundăăă?
Molul este o unitate de masura egala numeric cu masa atomica a unui element doar ca exprimata in grame(C=12-masa atomica deci C=12g si in SI C=12g=0,012kg). Citeste si aici: http://bit.ly/2AKwXvZ
Formula chimică sau formula moleculară este o expresie care reprezintă compoziția unei substanțe chimice pure cu ajutorul simbolurilor pentru elementele chimice constitutive.
Corect se spune formula moleculara.
Formula molara inseamna acelasi lucru dar nu se foloseste termenul asta.
Scria intr-o carte la un exercitiu despre formula molara si m-am gandit ca se refera la cea moleculara
Pai asa e.
Se poate folosi ambii termeni, dar mai nou corect e sa spui formula moleculara.
La fel ca masa: se poate spune masa molara sau masa moleculara, dar de fapt tot acelasi lucru inseamna.
Serios? E acelasi lucru? Eu, acum 50 si ceva de ani, am invatat altfel. S-a schimbat ceva in chimie?
E acelasi lucru.
Masa molara = masa moleculara = masa moleculara relativa
La fel si cu formula molara si formula moleculara, repet, se foloseste al doilea termen desi in literatura de specialitate gasim cam des formula molara.
Citeste raspunsul meu de mai sus! Nu-i acelasi lucru.
Atunci spune-le asta si profesorilor
"Masa molară este masa unui mol de substanță.Are valoarea numerică egală cu masa moleculară relativă exprimată în unități atomice de masă"
Eu stiam ca masa molara nu e acelasi lucru cu cea moleculara
"Valoarea numerică a masei moleculare relative este egală cu valoarea numerică a masei molare exprimată în g/mol sau kg/kmol."
Profesorii spun ca este asa.
AndreeaElena întreabă:
poprux49 întreabă: